Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ergene Belediyesi Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı

Ergene Belediyesi, ilçede sıfır atık yönetim sistemi kurulmasının ardından Sıfır Atık Belgesi aldı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 13:33
Kaynak: AA
Ergene Belediyesi Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandı

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, yaptığı açıklamada, ilgili yönetmelik gereği Sıfır Atık Yönetim Sistemini kurarak Sıfır Atık Belgesini almaya hak kazandıklarını söyledi.

Tekirdağ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu imzasını taşıyan Sıfır Atık Belgesi'nin, Ergene Belediyesi'ne verildiğini belirten Başkan Yüksel, proje kapsamında sağlıklı çevre ve bilinçli toplumun inşasında önemli bir rol üstlenerek hizmet verdiklerinin altını çizdi.

Projenin israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması ve oluşan atık miktarının azaltılmasını amaçladığını ifade eden Yüksel "Bu maksatla ortaya çıkan projenin tüm kesimlerce desteklenmesine katkıda bulunmak adına çevre duyarlılığının artırılması, geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrı toplanması, toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Çeşitli faaliyetlerle desteklediğimiz proje ve çalışmalarda geri dönüşüm çalışmaları; azalan doğal kaynaklarımızın korunması, enerji tasarrufu sağlanmasının yanı sıra istihdam oluşturarak kişi ve ülke ekonomisine katkı sağlaması bakımından da son dönemde büyük önem taşıyor." dedi.

Kaynak: AA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.