Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enez’de tarla ve meraya kömür ocağı projesi

Enez ilçesine bağlı Çavuşköy köyünde planlanan kömür ocağı projesi için ÇED süreci başladı. Projenin ÇED alanının bazı kısımlarının tarla ve meralarda, ruhsat alanının ise orman ve tarla arazilerinde olması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 16:41
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Enez’de tarla ve meraya kömür ocağı projesi

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Çavuşköy köyünde Asaş Yeşil Enerji Sanayi ve Ticaret A.Şç tarafından planlanan kömür ocağı projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ÇED Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Edirne Valiliği’ne sunulan projenin tanıtım dosyasının incelendiği ve ÇED sürecinin başlatıldığı açıklandı. Duyuruda ayrıca projenin tanıtım dosyasına da yer verildi.

ÇAVUŞKÖY’E 770 METRE YAKINLIKTA

Projenin tanıtım dosyasına göre; 905,72 hektarlık kömür madeni işletme ruhsatlı sahada 14,29 hektarlık alanda açık işletme yöntemi ile kömür üretilmesi planlanıyor. Yıllık 80 bin ton kömür üretilecek projenin ÇED alanına en yakın yerleşim yerinin yaklaşık 770 metre kuzeybatısında bulunan Çavuşköy köyüne ait konut olduğu belirtildi. ÇED alanının yaklaşık 210 metre kuzeydoğusunda ise ağıl bulunuyor. Projede, ÇED alanı olarak belirlenen 14,29 hektarlık alanın 0,35 hektarında bitkisel toprak depolama alanı, 1,11 hektarlarında pasa depolama alanı, 0,92 hektarında cevher stok alanı, 0,13 hektarlık alanında şantiye alanı, 108 metrekarelik alanda fosseptik alanı ve 50 metrekarelik alanda geçici atık depolama alanı olarak belirlendi.

ORMAN ALANLARI VE TARIM ARAZİSİ İÇİNDE

ÇED alanının mülkiyet durumu ise bir kısmı mera, bir kısmı da şahsa ait tarla arazisi içerisinde kalıyor. Projenin ruhsat alanı da Edirne 1/100.000 Ölçekli Onaylı Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası F17 Paftası Çevre Düzen Planı’na göre orman alanları ve tarım arazisi içerisinde yer alıyor. Dosyada, üretim çalışmaları esnasında oluşacak toplam kontrollü toz debisinin ise saatte 5,77 kilogram olacağı açıklandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.