Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En düşük işçi ücreti net 30 bin TL oldu

Çerkezköy Belediyesi’nde DİSK’le imzalanan sözleşme gereği en düşük işçi ücreti net 30 bin liraya yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
En düşük işçi ücreti net 30 bin TL oldu

Çerkezköy Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında, Çerkezköy Belediyesi Personel AŞ bünyesinde çalışan 591 belediye işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Sendika temsilcileri ile yapılan toplu iş sözleşmesine göre Çerkezköy Belediyesi’nde en düşük işçi ücreti net 30 bin TL olarak belirlendi.

Toplu İŞ Sözleşmesi İmza Töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Önümüzdeki 3 yılı kapsayacak bir sözleşmeye imza attık. Kentimiz ve çalışma arkadaşlarımız için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza töreninde Akay, yüzlerce Belediye çalışanı tarafından davul zurnalar ve meşaleler eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Toplu İş Sözleşmesi törenine Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, DİSK Genel-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık, Şube Sekreteri Harun Mamuk ve Şube Saymanı Erdoğan Serdal, Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Birol Öztürk, İşyeri Baş Temsilcisi Nazif Atik ile İşyeri Temsilcileri Aslan Tetikbaş, İbrahim Kalaycı ve İsmail Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş. çalışanları katıldı.

SÖZLEŞMENİN TÜM İŞÇİ KARDEŞLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş İşyeri Baş Temsilcisi Nazif Atik, “Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’ın işçinin hakkını işçiye teslim edeceğine inancımız tamdır. Bu sözleşmenin tüm işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere her zaman destekte bulunan Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık’a, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram’a ve Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş Müdürü Birol Öztürk’e teşekkür ediyorum. Yeni sözleşmemiz tüm işçilerimize hayırlı olsun” dedi.

DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Işık da yaptığı konuşmada yeni sözleşmenin tüm işçilere hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu.

Başkan Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında, Çerkezköy Belediyesi Personel AŞ bünyesinde çalışan yaklaşık 600’e yakın belediye işçisini kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.