Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı”

- CHP önceki dönem Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 16:31
Kaynak: ERGİN SÖZER
“En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Havsa İlçe Başkanı Hüseyin Özden, emeklilerin karşılaştığı ekonomik zorluklara dikkat çekerek, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Özden, emeklilerin yaşam standartlarının yetersiz olduğunu ve hak ettikleri değeri alamadıklarını belirterek, bu durumun düzeltilmesi için hükümete çağrıda bulundu.

“ADİL BİR MAAŞ DÜZENLEMESİ ŞART”

Özden, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine yaptığı açıklamada, emeklilerin hayat pahalılığı, enflasyon ve diğer ekonomik zorluklarla mücadele ettiğini vurgulayarak, emekli maaşlarının günlük yaşam giderlerini karşılayacak düzeyde olmadığını belirtti. “Emeklilerimiz, yıllarca ülkeye hizmet etmiş bireylerdir ve bu insanlarımızın refah içinde yaşamaları için adil bir maaş düzenlemesi şarttır” diyen Özden, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini savundu.

“YAŞAM GİDERLERİNİ KARŞILAMAKTA ZORLANIYORLAR”

Özden, açıklamasında ayrıca emeklilerin sağlık, konut ve genel yaşam giderlerini karşılamakta zorlandığını, bu nedenle maaşların artırılmasıyla birlikte sosyal güvencelerinin de güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.