Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Emekli sendikalarına emeklilerden destek yok”

Birleşik Emekliler Sendikası, Edirne Saraçlar Caddesi’nde stant açtı. Stantta emeklilerin taleplerinden oluşan broşürler dağıtılırken, sendikaya üye toplama çalışmaları da yapılıyor. Sendika, emeklilerin taleplerini muhataplarına duyurmaya çalışırken, emeklilerden destek görememekten dertli.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 16:43
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Emekli sendikalarına emeklilerden destek yok”

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde, Birleşik Emekliler Sendikası stant açtı. Stantta emeklilerin sorunlarını anlatan broşür dağıtımın yanında, sendikaya üye toplama çalışmaları da yapılıyor.

Emeklilerin sorunlarını, muhataplarına iletmek için çalışmalar yapıldığını fakat bu sorunları iletme aşamasında Türkiye’deki emeklilerin sendikalara üye olmadıklarını belirten Sendikanın Kurucusu, Genel Örgütlenme Sekreteri Taner Günerbüyük “Emekliler özellikle 2000'li yıllar sonrası hızla yoksullaşıyor. Öncelikle bu ülkede yoksul ve ezilen kitleler her geçen gün daha yoksullaşırken maalesef zenginler ve siyasetçiler servetlerine servet katmakta. Biz emekliler ve emekçiler her geçen gün örgütlenmekten ve birlikte hareket etmekten güç olmaktan imtina etmekteyiz. Oysaki servet sahipleri örgütlenerek servetlerine servet katıyorlar. Ülkemizde 16,2 milyon emekli bulunmakta. Emeklilerin alım gücünün düştüğü, her geçen gün daha yoksullaştığı, yaşam hakkının gasp edildiği bu süreçte bizler, emekli sendikaları kurarak emeklileri örgütleyip, örgütlü güç ile kak ettiğimiz insan onuruna yaraşır bir yaşam koşulunu yaratmaya çalışıyoruz. Ancak maalesef toplumun hafızası dediğimiz Emekli kitlesi maalesef örgütlenmeye karşı direnç gösteriyor. Bizler, kurduğumuz emekli sendikaları ile emeklilerin sesini duyurmaya taleplerini muhataplarına duyurmaya çalışsak da, maalesef emeklilerden aynı desteği görememekteyiz. Destek vermedikleri gibi köstek olduklarına şahitlik yapıyoruz. Örneğin kalkıp emekli sendikaları ne yapıyorlar diye eleştiri yapıyorlar. Öncelikle Emekli sendikalarının hiç birinin Aidat geliri yok birkaç yönetici ortak cebinde karşılıyor. Belli bir süre sonra bu insanları da ekonomik olarak yormakta maalesef bir çayın 10 lira olduğu ülkemizde, ayda 10 lira bir sendikaya katkıda bulunmak zorlarına gidiyor. Yine sendikalar eylem, miting ve basın açıklaması yapıyor maalesef emekliler katılım sağlamıyor. Eyleme katılan basın mensupları ve polislerin sayısı emeklilerden daha fazla tabi. Böyle olunca da belli bir süre sonra basın içinde haber değeri olmayan bir kitle haline geliyoruz. Tabi aynı zamanda emeklilerin duyarsızlığı iktidar tarafından da görülmekte onun içindir ki bugün emekliler toplumun en yoksul ve mağdur kitlesi haline geldiler. Tabi birde emekliler içinde de okullu ve alaylı ayrışımı var fakat her ikisinde örgütlenmeye direnç gösteriyor. Şimdi buradan 16,2 milyon emekliye soruyorum; siz iktidar olsanız itiraz etmeyen, hakkını aramayan emekli kitlesine altın tepside hak sunar mısınız?” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.