Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, emeklilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesinde olması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 15:08
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Emekli maaşı asgari ücret kadar olmalı”

Aktaş, www.batiekspres.com internet haber sitesine yaptığı açıklamada, emeklilerin toplumun önemli bir kesimini oluşturduğunu ve yıllarca ülkeye hizmet etmiş bireylerin yaşam standartlarının düşük olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Emeklilerin geçmişte üstlendikleri görevlerin hakkını aldıklarını dile getiren Aktaş, “Ancak maalesef günümüzde birçok emekli, maaşlarının yetersizliği nedeniyle zor durumda kalmaktadır” dedi.

Emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi gerektiğini savunan Aktaş, bu adımın sosyal adaleti sağlamak adına atılması gereken önemli bir adım olduğunu belirtti. Aktaş, “Ülkemizde emeklilik döneminde olan vatandaşlarımızın refah içinde yaşamalarını sağlamak, onlara hak ettikleri değeri vermek hepimizin sorumluluğudur. Bu nedenle emekli maaşlarının asgari ücret seviyesinde olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.