Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“EKONOMİK SIKINTILAR HALA DEVAM EDİYOR”

İYİ Partili Hasan Aktaş’a göre; yağmur sevindirdi ancak artan maliyetler, akaryakıt fiyatları ve ekonomik sorunlar vatandaşı endişelendiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 15:28
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“EKONOMİK SIKINTILAR HALA DEVAM EDİYOR”

İYİ Parti Havsa İlçe Başkanı Hasan Aktaş, çiftçilerin uzun süredir beklediği yağmurun yağmasına sevindiklerini ama artan enflasyon, artan maliyetler ve akaryakıt fiyatları gibi ekonomik sorunlar nedeniyle endişelendiklerini dile getirdi.

www.batiekspres.com haber sitesine açıklamalarda bulunan Aktaş şunları söyledi:

“Çiftçilerimiz için yağmurun gelmesi elbette sevindirici bir gelişme. Ancak, ekonomik sıkıntılar hala devam ediyor. Enflasyon artıyor, maliyetler yükseliyor ve akaryakıt fiyatları tavan yapmış durumda. Bu nedenle çiftçilerimiz hala zor durumda ve geleceğe dair endişeler taşıyorlar.”

Ayrıca çeltik üreticilerinin de açıklanan fiyatlardan memnun olmadıklarını dile getiren Aktaş “TMO’nun açıkladığı fiyatlar ne yazık ki beklentileri karşılamıyor. Çiftçilerimiz ürünlerini satarken yeterli kazancı elde edemiyorlar. Çiftçi kazanmalı ki önümüzdeki sezonda da ekim yapabilsin. Çiftçilerin daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Tarım sektörü ülke ekonomisinin temelini oluşturuyor ve çiftçilerin bu sektörün ayakta kalması için daha fazla desteklenmesi gerekiyor” dedi.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.