Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EĞİTİM-İŞ’TEN KOKARTLI EYLEM

Eğitim-İş Edirne Şubesi’ne üye öğretmenler, bugün okullarda ‘Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz’ yazılı kokartları yakalarına takarak eyleme başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 17:47
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EĞİTİM-İŞ’TEN KOKARTLI EYLEM

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne Şubesi’ne üye öğretmenler, ‘Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz’ yazılı kokartlar ile bugün kentteki okullarda eyleme başladı.

Yakalarına taktıkları ‘Barınamıyoruz, Geçinemiyoruz, Yaşayamıyoruz’ yazılı kokartlar ile okullarında 3 günlük eyleme başlayan öğretmenler, Türkiye’de özellikle 7’nci Dönem Toplu Sözleşmesi görüşmeleri sonucu görünürlüğü daha da artan eğitim emekçilerinin çalışma şartları ve ücret sorunlarına dikkat çekmeyi hedefliyor.

“BÖLGE EYLEMLERİ DÜZENLEYECEK, ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE İŞ BIRAKACAĞIZ”

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Murat Akçay, Eğitim-İş’in kokart eyleminin 1-3 Kasım tarihleri arasında tüm okullarda gerçekleştirileceğini belirterek; “Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz; insani çalışma şartları ve insani ücretlere kavuşana kadar eylemlilik sürecimizi giderek artırıyoruz. 4 Kasım’da Konya ve Kocaeli, 11 Kasım’da Ordu ve Aydın, 18 Kasım’da Tekirdağ ve Van merkezli bölge eylemleri düzenleyeceğiz. 24 Kasım’da Öğretmenler Günü’nü ise kutlamıyoruz ve riyakarca kutlamaları kabul etmiyoruz. O gün üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacak ve Başöğretmenimize şükranlarımızı sunacağız. 25 Kasım Cumartesi günü de başkentimiz Ankara’da düzenleyeceğimiz büyük buluşmamızda ise Fakir Baykurt’un yoldaşları olarak el açmayacak, ders vereceğiz. Haklıyız, kazanacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.