Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EFOD’dan 100’üncü yıl fotoğraf sergisi

EFOD tarafından Hasan Karakaş Belgesel Fotoğraf Atölyesi Cumhuriyetin 100. Yılında Edirne konulu fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 10:25
Kaynak: MERT ERİŞKİN
EFOD’dan 100’üncü yıl fotoğraf sergisi

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) tarafından Hasan Karakaş Belgesel Fotoğraf Atölyesi Cumhuriyetin 100. Yılında Edirne Konulu fotoğraf sergisi, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Program ilk olarak Edirne Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu öğrencilerinin gösterileriyle başladı. Ardından konuşmalar, EFOD Marşı’nın okunması, katılım belgelerinin verilmesi, belgesel izlenmesi ile devam etti.

“DERNEĞİMİZ 44 YAŞINA GİRİYOR”

Dernek ve gerçekleştirilecek olan yarışma hakkında bilgi veren EFOD Dernek Başkanı Serdar İyiiz, “EFOD önemli bir gününü yaşıyor. Sergilerimiz bizim için oldukça önemli. Bu sergilerde sizlerle buluşuyoruz. Ve ben bu atölyeyi kuran, geliştiren atölye sorumlusu Hasan Karakaş arkadaşıma ve atölyelerine teşekkür ediyorum. EFOD yaklaşık 15 gün sonra 44. Yılını kutlayacak. 44 yıllık sanat derneği olarak bir kazanç gözetmeden ayakta durmak ve her yıl yeni projelerle üstüne koyarak ilerliyoruz. Edirne Vali’miz Yunus Sezer ve Edirne İl Kültür Müdürü Kemal Soytürk’ün destekleriyle önemli bir fotoğraf yarışmasını hayata geçirdik. Çok ciddi bir yarışma, ciddi bir proje oluştu ve mali bütçesi de 450 bin TL gibi bir bütçe. Bunu Valimiz Yunus Sezer’in sayesinde yapıyoruz. Bu vesile ile Edirne Valisi Yunus Sezer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

“EDİRNE İÇİN BİR ŞEYLER YAPMA GAYRETİNDEYİZ”

Sergiyi 7 kişi olarak hazırladıklarını belirten Atölye Sorumlusu Hasan Karakaş, “Sergimiz 2023 yılı fotoğraflarını içermektedir. Bu sergiyi ben ve 6 arkadaşımla birlikte hazırladık. Serdar İyiiz’in koordinasyonunda oluşmuş bir sergidir. Gelecek nesillere aktardığımız bu fotoğraflar yıllar sonra önemli bir belge olacağına inanıyorum. Edirne Cumhuriyetin 100. yılında geçmişiyle gurur duyan ve geleceğine umutla bakan bir şehirdir. Biz her zaman Edirne için bir şeyler yapma gayretinde olacağız. Nice mutlu yüzyıllara” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.