Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDİZ ÜN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 11:44
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EDİZ ÜN’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda “Cumhuriyetimize ve onun kurumlarına yapılan her saldırı aslında bu milletin yoksul, namuslu, çalışkan çocuklarına yapılmaktadır” dedi.

Milletvekili  Ün yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, bizim bu güzel vatanda, özgür ve bağımsız yaşamamız için bıraktığı, iki büyük eserinden biri olan Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında. Ne kadar coşkuyla kutlasak az ne kadar gururlansak eksik ve ne kadar bize Cumhuriyeti miras bırakanlara minnet duysak yetersiz kalır.

Türkiye Cumhuriyeti yıkık, işgal altında, elinden her türlü gücü alınmış bir devletin küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve temeline Türk kahramanlığı koyarak kurulmuştur. Dünyada çok az millet bu kadar zorlu bir mücadele vermiş ve başarıya ulaşarak devletini var etmiştir. Yine tarih Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi kahramanları çok az görmüştür.

Cumhuriyetimiz göz bebeğimizdir; çünkü Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet kurumlarıyla yaşlılarımıza dayanak, çocuklarımıza neşe, gençlerimizin gözünde umut olmuştur. Uzak bir köydeki yoksul bir çocuğun yeteneği ve çalışkanlığıyla istediği her yere gelebilmesinin yolunu açmıştır.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında cumhuriyetimizi kuranların gösterdiği hedeflere maalesef ulaşamadık. Bize düşen görev eksiklerimizi görerek Cumhuriyetin ikinci yüzyılında hızla bu eksikleri tamamlamak, cumhuriyetimizi en ileri demokrasiyle taçlandırarak muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmaktır.

Cumhuriyetimize ve Cumhuriyet Kurumlarına sahip çıkarak onları güçlendirdikçe biliyoruz ki halkımızı zenginleştirecek ve en ileri ülkelerin üzerine çıkaracağız. Cumhuriyetimize ve onun kurumlarına yapılan her saldırı aslında bu milletin yoksul, namuslu, çalışkan çocuklarına yapılmaktadır.

İkinci yüzyıla girerken herkese bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; Kurtuluş Savaşımızı Türk milleti kazandı ve cumhuriyeti bu milletin parçası olanlar coşkuyla kutluyor, kutlamaya da devam edecek. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü kuruluş yıldönümünde bize Cumhuriyeti ve onun değerlerini miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.”

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.