Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli esnaftan uzay yolculuğu mesajı

Edirne’de Alipaşa Çarşısı’nda yıllardır kuyumculuk yapan Muteber Kenar, Türkiye’nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın uzaya çıktığında ilk söylediği sözü dükkanının önünde bulunan yazı tahtasına yazdı. Kenar, 4 yıldır önemli günlerde bu yazıları yazdıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2024 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2024 18:14
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli esnaftan uzay yolculuğu mesajı

Edirne’de Alipaşa Çarşısı’nda yıllardır kuyumculuk yapan Muteber Kenar, dükkanının önünde bulunan yazı tahtasına önemli gördüğü olayları ve sözleri yazıyor. Kenar, geçtiğimiz günlerde Türk Astronot ve Bilim Misyonu Projesi kapsamında uzaya gönderilen Alper Gezeravcı’nın uzaya çıktıktan sonraki ilk sözlerine değindi.

Kenar, el yazısıyla yazdığı yazıda Mustafa Kemal Atatürk ve uzay yolcusu Alper Gezeravcı’nın sözlerine değindi. Kenar yazdığı yazıda; Türkiye’nin insanlı uzay misyonu için ilk Türk’ün uzaya adım attığı şu anda yüce atamızın sözüyle bu anı başlatmak istiyorum “İstikbal göklerdedir” ifadelerine yer verdi.

“KÖŞEMİZDE YAZMAK İSTEDİK”

Kenar, “Atatürk’ün sözü olduğu için Bulgarca yazmadıklarını belirten Kenar, “Biliyorsunuz ki ilk defa Türkiye’den bir vatandaşımız uzaya çıktı.  Biz de bunu köşemize yazmak istedik. Aslında biz 4 yıldan beri özel günlerde bu tarzda yazılar yazıyoruz. Şehitlerimizi, bayramlarımızı, Atatürk’ümüzün güzel sözlerini sürekli yazıyoruz. Yazdığımız bu yazılarımızı hem Türkçe hem de Bulgarca olarak değiniyoruz. Edirne’ye çok sayıda Bulgar turist geldiği için onların da anlamasını sağlamak adına Türkçe’nin altına Bulgarca da yazıyoruz. Fakat uzaya çıkan vatandaşımız Türkiye’de ilk olduğu için yazımızı sadece Türkçe yazdık. Özellikle Atatürk’ün sözüne de değindiğimiz için Bulgarca değil de hepsinin Türkçe olmasını istedik. Bu yazıyı gören vatandaşlarımız hemen cep telefonlarına sarılıp çekiyorlar. Vatandaşlarımızın çok hoşuna gidiyor” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.