Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirneli Çatalkaya, Geri Dönüşümle Dünyaya Açıldı

Edirne’de yaşayan Ayhan Çatalkaya, yaklaşık 4 yıldır geri dönüşüm malzemelerini hayata döndürerek el emeği ürünler yapıyor. El emeği ürünlerini yurt dışına da tanıtan Çatalkaya, birçok ülkeye ürün göndermenin mutluluğunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 11:08
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirneli Çatalkaya, Geri Dönüşümle Dünyaya Açıldı

Edirne’de yaşayan Ayhan Çatalkaya, 4 yıldır geri dönüşüm malzemelerini el emeği ile taçlandırarak birbirinden güzel ürünler oraya çıkarıyor. Hobi olarak başladığı işini geliştirerek yurt içi ve yurt dışından sipariş almaya başlayan Çatalkaya, hobisini geçim kaynağına dönüştürdü. Bir ürünün yaklaşık 2-3 saat sürdüğünü aktaran Çatalkaya, ürünler için çok uğraş verdiğini ifade etti.

“ULUSLARARASI SİTEYE ÜYE OLDUM”

Yurt dışı serüveni hakkında açıklama yapan Ayhan Çatalkaya, Ben yaklaşık 4 yıldır bu işle uğraşıyorum. Bu işte kendimizi Edirne'ye tanıttık. Edirne’ye şehir dışından gelen yurt dışından gelen insanlarla tanıştık. Daha sonra yurt dışından gelen birinin vasıtasıyla bir uluslararası siteye üye oldum. Fotoğraflarımı çekerek o siteye yüklediler ve sipariş almaya başladık. Özellikle Amerika Oklahoma'dan 6 altı tane yardım kuruluşu başkanı olan bir kadınla çalışıyoruz” diye konuştu.

“KÜÇÜK BİR KOLİYE 7-8 BİN TL İSTİYORLAR”

Yurt dışına kargo gönderirken zorlandığını ifade eden Çatalkaya, “Çocuklarım bana sosyal medya hesabı açtı ve ürünleri oraya koydular. Hem oradan hem de Edirne’ye gelen misafirler benden ürün alıp sosyal medya aracılığıyla kargolamamı istiyorlar. Almanya’ya, Singapur'a ve Fransa’ya birçok ürün gönderdim. En son Amerika’ya gönderdiğimde bayağı bir zorluk çektim. Çok fazla zorluk çıkarttılar. Amerika’ya küçük bir koli göndermek istiyorum 7-8 bin TL para isteniyor. Ben 7-8 bin TL kargo parası verirsem ben ne yapacağım? Ben de kar etmeyeyim, yeter ki ürünümü tanıtayım dedim ve ürünlerimizi gönderdik. Çok beğenmişler ve sürekli çalışmak istediler. Benden erkek savaşçılar istediler. Şimdi onların üzerine çalışıyorum” ifadelerine yer verdi.

“ÜRÜNLER TAMAMEN GERİ DÖNÜŞÜM”

Ürünleri hakkında bilgi veren Çatalkaya, “Bu ürünler tamamen geri dönüşüm. Bu ürünler dolaşırken bulduğum; soda şişesi, gazoz şişesi, okul defteri, kitaplar, broşürler, takvim yaprağı. Yani yolda kâğıt veya kâğıda benzer ne bulursam toplayıp evime götürüyorum. Bayağı uğraş veriyorum. Ben bu ürünleri model model yapıyorum. Bir sıralamam ya da bir ölçüm yok. Evimde kendime bir ofis yaptım hobi olarak uğraşıyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.