Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Lisesi’nde rengarenk Nevruz

Edirne Lisesi’nde 21 Mart Nevruz Bayramı rengârenk görüntülerle kutlandı. Nevruz ateşinin yakıldığı programda örs üzerinde demir dövülerek yumurta tokuşturma gibi geleneksel oyunlar oynandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 15:25
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne Lisesi’nde rengarenk Nevruz

Edirne Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Edirne Lisesi’nin katkılarıyla 21 Mart Nevruz Bayramı kutlandı.

Edirne Lisesi bahçesinde düzenlenen programa; İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, İl Gençlik ve Spor Müdürü Selim Ak, Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, öğretmenler ve öğrencileri katıldı.

Nevruz ateşinin protokol ve öğrenciler ile birlikte yakılmasıyla başlayan programda örs üzerinde demir dövüldü. Öğrenciler arasında yumurta tokuşturma gibi geleneksel oyunların da oynandığı programda halk oyunları gösterisi sunuldu. Programda ayrıca müzik ekibi tarafından Balkan türküleri de seslendirildi.

“İLKBAHAR’IN GELİŞİNİ MÜJDELİYOR”

Programda 21 Mart Nevruz Bayramı ile ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Arpacı; “Bugün 21 Mart Nevruz Bayramı, baharın müjdecisi. Bu gün, İlkbahar’ın gelişini müjdeliyor. Türk geleneği olarak Orta Asya’dan beri kutladığımız bir gelenektir. Çocuklarla Nevruz ateşini yaktık, demiri dövdük, şimdi hep beraber yumurta tokuşturacağız” dedi. Renkli görüntülerin yaşandığı programda öğrenciler, 21 Mart Nevruz Bayramı’nı doyasıya kutladılar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.