Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDİRNE İL GENEL MECLİSİ İSRAİL’İ KINADI

Edirne İl Genel Meclisi, Kasım ayının ikinci toplantısı İsrail’i kınayarak başladı. Edirne İl Genel Meclisi’nin Filistin’in verdiği mücadelenin yanında olduğu belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 16:49
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
EDİRNE İL GENEL MECLİSİ İSRAİL’İ KINADI

Edirne İl Genel Meclisi, Kasım ayının ikinci toplantısında İsrail kınandı. Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş tarafından okunan ortak bildiride 4 parti temsilcisinin imzası yer aldı. Ortak metnin okunmasının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Nedret Akbulut ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Gegeoğlu da söz alarak İsrail’i kınadıklarını belirtti.

“MECLİS OLARAK FİLİSTİN’İ DESTEKLİYORUZ”

Ortak bildiriyi okuyan Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş “İsrail terör örgütü 7 Ekim’den bugüne kadar katliamına devam etmektedir. Çoluk-çocuk, kadın-erkek, genç-yaşlı demeden masum insanları, hastaneleri, sığınma kamplarını, mülteci yerleşim alanlarını hedef gözetmeksizin bomba yağmuruna tutuyorlar. Bunlar yetmezmiş gibi halkına silah dağıtıp önüne çıkan her Filistinliyi vurun talimatı vererek her tarafı kan gölüne çeviriyorlar. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri de uçak gemileri ile oralara gelip İsrail devletine sahip çıkarak, bölgeyi dizayn etme amaçları uğruna bu insanlık suçuna ortak oluyorlar. Savaşın bir an önce sona ermesini ölümlerin durdurulması ve Filistinli kardeşlerimizin kendi yurtlarında huzur içerisinde yaşamalarını istiyoruz. Edirne İl Genel Meclisi olarak Siyonist İsrail devletinin saldırılarının ve Filistin halkına yaptıkları zulümlerin karşısında durmaya Filistin davası ve kardeş Filistin halkının özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık için verdiği haklı mücadelesini desteklemeye ve savunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz” dedi.

“FİRMALAR BOYKOT EDİLMELİ”

İsrail’i destekleyen firmaların boykot edilmesi gerektiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Nedret Akbulut “Siyonizm’i destekleyen firmaların ürünlerinin kararlı ve devamlı bir şekilde boykot edilmesi çağrısında bulunuyorum. Bu mücadele her yönüyle devam etmeli ve kesintisiz sürmeli. Bu İsrail’in bu Siyonist insanların ürettikleri ürünleri almak, bunlara bir anlamda büyümeleri ve kuvvetlenmeleri anlamına, savaşların çıktığı süreçler içerisinde destek verme anlamını taşıdığını ifade etmek istiyorum. Bu konuda Edirneli kardeşlerimden o hassasiyeti göstermeleri ve o firmalardan alışveriş yapmamalarını istiyorum” ifadelerine yer verdi.

“İNSANLIK DURUMU YAŞANMAKTA”

CHP olarak savaşı lanetlediklerini belirten CHP İl Genel Meclis Üyesi Çiğdem Gegeoğlu şöyle konuştu: “Bugün Filistin’de büyük bir katliam ve insanlık dramı yaşanmakta. Binlerce masum Filistinlinin yaralandığı, binlercesinin vefat ettiği insanlık dışı saldırıyı CHP grubu olarak biz de lanetliyoruz. Bilerek, hedefleyerek ve isteyerek hastaneleri, okulları, sığınma kamplarını vurmak insanlık ve savaş suçudur.”

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.