Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne gastronomisine uluslararası altın madalya

Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi, Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nin Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı kategorisinde altın madalya kazandı. Lise öğrencisi Arda Kokeralp, Edirne gastronomisine altın madalya kazandırmaktan mutlu olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 16:02
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne gastronomisine uluslararası altın madalya

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) tarafından bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri, 13-16 Aralık tarihleri arasında Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

‘Dünyanın Lezzeti Burada’ sloganı ile Dünya Aşçılar Birliği (WACS) tarafından ‘kıtalar arası’ unvanı alan ve 30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı mutfak günlerine Edirne’den de Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı.

GENÇ ŞEFLER VE ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Dünyanın zengin yemek kültürlerinin sergilendiği mutfak günlerinde genç şefler ve öğrenciler, uluslararası düzeyde yarışırken; Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Tanju Karabulut ve Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü 11’inci sınıf öğrencileri Arda Kokeralp, Mervenur Ersoy ve İlayda Güler’den oluşan ekip, büyük bir başarıya imza attı.

ALTIN MADALYA KAZANDIRLAR

Lise Düzeyi Modern Türk Mutfağı kategorisinde yarışan Edirneli ekip, pazı sarma, süzme yoğurtlu humus yatağında Edirne tava ciğeri ve kahveli ayva tatlısı yaparak, yarışma jürisine sundu. Ekip, yarışmada kendi kategorilerinde topladığı puan sonucu altın madalya ile ödüllendirildi.

“GEÇEN YIL DA GÜMÜŞ MADALYA KAZANMIŞTIK”

Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nin ardından Batı Ekspres’e konuşan Arda Kokeralp, Edirne’ye altın madalya kazandırdıkları için ekip olarak gururlu olduklarını söylerken; “Çok farklı bir histi. Yarışma heyecan vericiydi. Çünkü orada büyük bir iş yapıyorsunuz ve çok büyük şeflere servis ediyorsunuz. Puanlama sonucunda altın madalyayı kazandık. Yarışmaya geçen yıl da katılmış ve gümüş madalya almıştık. Edirne’mizin yöresel ürünleri sayesinde bu ödülü kazandık. Çünkü yaptığımız yemeklerin tamamı, Edirne ve Trakya bölgesine has yemeklerdi. Sonucunda da Edirne gastronomisine altın madalya kazandırdığımız için mutluyuz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.