Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’deki Eylemde Sokak Hayvanları da Oturdu

Edirne’de Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine karşı düzenlenen oturma eyleminin beşinci gününde yaşam savunucuları ile birlikte sokak hayvanlarının da oturması dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2024 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2024 20:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Edirne’deki Eylemde Sokak Hayvanları da Oturdu

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilen 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine karşı düzenlediği oturma eylemi, beşinci gününde devam ediyor.

Kentteki bazı odalar, sendikalar ve siyasi partilerin de destek verdiği eylemin beşinci gününde, yaşam hakkı savunucularına sokak hayvanlarının da eşlik etmesi dikkat çekti. Saraçlar Caddesi’nde devam eden eylemde caddede yaşayan köpekler, oturma eylemine devam eden vatandaşların yanına ve çevresine oturarak adeta eyleme eşlik etti.

SAAT 22.00’YE KADAR DEVAM EDECEK

TBMM’de kabul edilen yasanın Cumhurbaşkanlığı tarafından veto edilmesi amacıyla gerçekleştirilen oturma eyleminin beşinci gününün saat 22.00’de tamamlanacağı açıklandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.