Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de Türk - Bulgar Workshop Studio Projesi

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan’ın Yambol Belediyesi’nin ortak projesi olan "Workshop Studio" projesinin hayata geçirilmesi için meclis oy birliğiyle karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2024 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2024 14:46
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne'de Türk - Bulgar Workshop Studio Projesi

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın başkanlığında, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı Edirne Belediye Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlayan meclis, diğer gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Meclisin dikkat çekici gündem maddelerinden olan "Workshop Studio" projesi de mecliste görüşüldü.

Edirne Belediyesi ile Bulgaristan’ın Yambol Belediyesi’nin ortak projesi olan "Workshop Studio" projesi çerçevesinde; Edirne Belediyesi’ne ait olan Babademirtaş Mahallesi'ndeki tarihi binanın restorasyonu yapılacak.

Restorasyonun tamamlanmasının ardından binanın içi stüdyo olarak düzenlenecek. Ayrıca, Edirne'nin ve ortak bölgenin toplantılarını gerçekleştireceği alanlar oluşturulacak. Binada atölye ve sergi alanları da hayata geçirilerek halkın kullanımına sunulacak. 

Projeyi temsil için Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın'a yetki verilmesi, proje faaliyetlerini tamamlayabilmek için talep edilen hibeye ek olarak gerekli eş finansmanın Edirne Belediyesi’nce sağlanması, projenin uygulanıp tamamlanmasını izleyen 5 yıl boyunca restore edilecek binanın ve edinilen malların proje amaçları doğrultusunda kullanılması konuları oy birliğiyle kabul edildi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.