Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne’de mahalleler bölündü

Edirne’de Şükrüpaşa Mahallesi bölünerek, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi’ne, Kocasinan Mahallesi bölünerek 100. Yıl Mahallesi’ne Barutluk Mahallesi ise bölünerek Kurtuluş Mahallesi olarak bölündü. Böylece Edirne’de mahalle sayısı 24 mahalleden 28’e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 17:29
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne’de mahalleler bölündü

Edirne’de Kocasinan Mahallesi Muhtarı Rahmi Kızmaz, Edirne’nin bazı mahallelerin bölünmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Kızmaz, mahallelerin bölünmesinin çok doğru bir karar olduğunu söyledi. Kızmaz, bazı mahallelerin çok kalabalık ve uzunluğundan dolayı muhtarların mahalleye hâkim olamadığını belirtti.

“MAHALLELERİN BÖLÜNMESİ ÇOK İYİ OLDU”

Muhtarların mahalleye hâkim olamadığını belirten Kızmaz, “Bizim mahallemize bir yeni mahalle daha eklendi. Edirne Otogarı’ndan sonrası 100’üncü Yıl Mahallesi oldu. Edirne İl Özel İdaresi ile Edirne Otogarı arası da Koca Sinan Mahallesi oluyor. Mahallelerin bölünmesi çok iyi oldu. Bazı muhtarlarımız mahallenin kalabalığından dolayı mahalleye hâkim olamıyordu. Bizim mahallemiz dar uzun bir mahalle. Öncesinde Edirne İl Özel İdaresi’nden başlayan mahalle, İskender Köy’e kadar Koca Sinan Mahallesi olarak değerlendiriliyordu. Şükrüpaşa Mahallesi’nde 40 bin nüfusu var. Böyle olunca da muhtarlar mahalleye hâkim olamıyor. O yüzden bölünmesi bizim açımızdan iyi oldu” dedi.

“TEBLİGATLAR YENİ MAHALLE İSMİ İLE GELMEYE BAŞLADI”

Tebligatların yeni mahalle isimleriyle geldiğine değinen Kızmaz, “Dün gelen tebligatlardan bir tanesinde 100. Yıl Mahallesi olarak geldi. E-Devlet’te Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde yeni adreslerin geldiği duyumlarını aldık. Bize gelen tebligatların bazıları 100. Yıl Mahallesi olarak gelmeye başladı. Mahallenin muhtarlıklarının yapılması ne zaman olacak onu tam bilemiyoruz. O işlem de kısa süre içerisinde bitirilecektir diye düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

“MUHTARLIKLARIN YAPILMASI GEREKİYOR”

Yeni mahallelerin muhtarlıklarının bir an önce yapılması gerektiğini belirten Kızmaz şöyle konuştu: “Yeni bir muhtarlıkların yapılması gerekiyor ama yapılana kadar işlemleri biz yapacağız. Gerçekleştirilecek olan seçimlere muhtarlıklar ve yeni muhtar adaylarıyla birlikte girme zorunluluğu var. Muhtarlıkların bir an önce yerleşik bir yapıya sahip olup hizmete geçmesi gerekiyor. Yeni gelen tebligatlarla birlikte, yeni yapılacak olan muhtarlıklarla beraber, seçmenlerimizin yeni muhtarlıkları ve okullarında seçime girmesini talep ediyoruz.”

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.