Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Edirne'de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2024 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:10
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne'de Gaziler Günü Töreni Düzenlendi

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Piyade Üsteğmen Ali Aydın günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirdi. Piyade Üsteğmen Aydın, "Sizler kutsal vatan görevinizi hakkıyla yerine getirebilmek için 2300 yıllık tarihin şerefli tanığı şanlı üniformanızı kanlarınızla taçlandırıp, gazi unvanı alarak vatanın, milletin, bayrağın ve istiklalin ne denli paha biçilmez değerler olduğunu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman mensuplarının bu ulvi değerleri yaşatmak uğruna neleri göze alabileceğini gösterdiniz." dedi.

Muharip Gaziler Derneği Edirne Şube Genel Sekreteri Gazi Fevzi Demir, "Ülkemiz dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerinin Doğu Akdeniz'de, Suriye ve Irak'ta sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Emperyalist devletlerin ve onların maşası terör örgütlerinin hedefi; ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk Ordusu'nu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek. Geçmişteki hedefleri Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bugüne kadar sergilenen her türlü hainlik Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, polisimiz, gönüllü korucularıyla vatandaşlarımız tarafından önlenmiştir. Şanlı ordumuz dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'ndan Lari Camii yanına kadar gerçekleştirilen yürüyüş ardından, camide mevlid programı yapıldı.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.