Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne'de 1+1 Daireler 15 Bin Liradan Kiralanacak

Öğrenci şehri olarak bilinenen Edirne'de üniversite tercihlerinin açıklanmasına kısa bir süre kala, emlakçılarda hareketlilik yaşanıyor. 1+1 dairelerin fiyatında geçen yıla göre yüzde 50 artış yaşandığını belirten emlakçılar, 1+1 dairelerin ortalama 15 bin liradan kiralanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2024 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2024 16:29
Kaynak: ŞENER URFA
Edirne'de 1+1 Daireler 15 Bin Liradan Kiralanacak

Öğrenci şehri olarak bilinen 200 bin merkez nüfuslu Edirne’ye bu yıl üniversite eğitimi için 50 binden fazla öğrenci gelecek. Nüfusunun 4'te 1'ini öğrencilerin oluşturduğu Edirne'de, üniversite tercihlerinin açıklanmasına kısa bir süre kala 'Kiralık daire' telaşı yaşanmaya başladı.
Trakya Üniversitesi'ne yerleşeceğine kesin gözüyle bakan öğrenciler şimdiden kiralık daire arayışına girdi. Üniversiteye yakın mahallelerde kiralık daire bulmak için yoğun çaba sarf eden öğrenciler, soluğu emlakçılarda alıyor. Geçen ay atama ve tayin kararlarıyla birlikte en yoğun zamanlarını yaşayan emlakçılar, bugünlerde de öğrencilerin kiralık daire taleplerine yetişmek için mesai yapıyor. 
Edirne'de emlakçılık yapan Mehmet Can Altuğ, Üniversite hayatına Edirne'de devam edecek olan öğrencilerin kiralık daire bakma telaşının başladığını söyledi. Öğrencilerin genellikle 1+1 daire tercih ettiğini belirten Altuğ, kentte 1+1 daire sorununun her yıl daha da arttığına dikkat çekti. Şu an Edirne'de kiralık daire sayısının orta seviyelerde olduğunun altını çizen Altuğ, "Çok fazla kiralık daire yok, ancak hiç de yok değil." açıklamasında bulundu. 
Geçen yıl 1+1 dairelerin ortalama 10 bin liradan kiralandığını ifade eden Altuğ, bu yıl yüzde 50 zamla 15 bin liradan kiralanacağını açıklayarak, ev sahiplerine kiralarını en az seviyelerde tutma çağrısında bulundu.
ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.