Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOMATESE YANGIN ZAMMI GELEBİLİR

Edirne’nin Çarşamba Pazarı’nda pazar esnafı İbrahim Çam, Çanakkale’de çıkan yangınların ürünlerin fiyatlarını etkilediğini, Çanakkale domatesine bu yüzden zam gelebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2023 15:58
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
DOMATESE YANGIN ZAMMI GELEBİLİR

Edirne’nin Çarşamba Pazarı’nda Çanakkale’den getirdiği meyve ve sebze ürünleri satan İbrahim Çam, Çanakkale’de çıkan yangınlarda sebze ve meyve tarlalarının yandığını, bu yüzden de fiyatlarda dengesizlik oluştuğuna değinerek; “Önümüzdeki haftalarda Çanakkale domatesi 20 liraya çıkabilir” dedi.

“SEBZE MEYVE TARLALARI YANDI”

Çanakkale’de çıkan yangınlardan sonra piyasanın bozulduğunu, ileriki günlerde domatesin fiyatının arta bileceğine değinen Çam “Şu anda fiyatlarımız normal ama önümüzdeki günlerde ne olacak bilemeyiz. Bazen Çanakkale’de mal eksik diyorlar. Bir bakıyoruz fiyatları doğrudan etkilemiş. Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda Çanakkale’de bir yangın oldu. O yangın bizi çok etkiledi. Bütün sebze meyve tarlaları yandı. Herkes köylerden kaçtı. Belki önümüzdeki haftalarda Çanakkale domatesi 20 liraya çıkabilir. Çanakkale’de olan bütün olaylar bizim fiyatımızı etkiliyor. Orada bulunan herkese Allah yardım etsin, çok zor bir durum. Bütün emekleri, bütün geçim kaynağı yandı insanların. Yangın olmadan önce domatesi 10 TL civarında satabiliyorduk. Şu anda 12 TL fiyatı var domatesin ama haftaya ne olacak bir şey diyemiyorum. Umarım fiyatı daha fazla yükselmez. Vatandaşımız doya doya alsın yesin” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.