Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DOĞRAMACIOĞLU’NDAN ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

CHP’li Memduh Doğramacıoğlu, bu yüksek enflasyonun özellikle asgari ücret ile çalışanları, emekliler ve çiftçileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2023 14:12
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
DOĞRAMACIOĞLU’NDAN ENFLASYON ELEŞTİRİSİ

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yıllık yüzde 61.36 olarak açıklanan enflasyonun gerçeği yansıtmadığını ve vatandaşa yansıyan enflasyonun en az iki katı daha fazla olduğunu belirtti.

Doğramacıoğlu, bu yüksek enflasyonun özellikle asgari ücret ile çalışanları, emekliler ve çiftçileri olumsuz etkilediğini vurguladı.

Doğramacıoğlu, www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamasında, “TÜİK'in verileriyle gerçek hayat arasında büyük bir uçurum var. Vatandaşlarımız, market raflarındaki fiyat artışlarını, faturalardaki yükseklikleri ve geçim sıkıntılarını her gün yaşayarak biliyorlar. Bu nedenle resmi enflasyon rakamları, vatandaşlarımızın gerçek ekonomik durumunu yansıtmıyor. Yüksek kredi faizleri sebebiyle krediye erişemeyen sanayi esnafınında durumu iyi değil yakında iflasların artacağı uyarıları yapılmakta” dedi.

Aynı zamanda, emeklilerin ve çiftçilerin gelirlerinin enflasyon karşısında eridiğini ve ekonomik sıkıntılarının arttığını dile getirdi. Doğramacıoğlu, hükümetin enflasyonla mücadelede daha etkili politikalar geliştirmesi gerektiğini ve vatandaşların yaşam standartlarını korumak için adımlar atması gerektiğini ifade etti.

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.