Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğramacıoğlu: “12.500 TL Temel İhtiyaçları Karşılamaya Yetmez”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler'in Salı günü yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL'lik bir zamla birlikte 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini duyurmasının ardından, CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu'ndan eleştiri geldi.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2024 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2024 15:01
Kaynak: ERGİN SÖZER
Doğramacıoğlu: “12.500 TL Temel İhtiyaçları Karşılamaya Yetmez”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu www.batiekspres.com haber sitesine yaptığı açıklamada, “AK Parti'nin bu zam oranı, emeklilerin geçim sıkıntılarına çözüm olmaktan uzak. 12 bin 500 TL, bugünkü ekonomik koşullarda emeklilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor. En düşük emekli maaşı en az asgari ücret seviyesinde olmalı. Emekli vatandaşlarımız iki işten birden çalışmak için çabalıyorlar” dedi.

Doğramacıoğlu, emeklilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Emeklilerimiz yıllarca çalışıp, alın teri döktükten sonra rahat bir yaşam sürmeyi hak ediyorlar. Ancak mevcut maaşlar, artan yaşam maliyetleri karşısında yetersiz kalıyor. Hükümetin bu durumu görmezden gelmemesi ve emeklilerimizin taleplerine kulak vermesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında emeklilerin yüzünü güldüreceğiz. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Geçmiş dönemlerde yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldıracağız” diye konuştu.

Memduh Doğramacıoğlu, hükümete çağrıda bulunarak, “En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması, hem emeklilerimize hak ettikleri yaşam standardını azda olsa sağlayacak hem de ekonomik dengelerin korunmasına katkıda bulunacaktır. Hükümetin bu konuda daha duyarlı ve adil bir politika izlemesini bekliyoruz” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.