Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinar; “Edirne genelinde tonlarca ciğer satılacaktır”

Edirne turizm elçisi Bahri Dinar, tava ciğeri esnafının Ramazan Bayramı’na hazır olduğunu belirterek; “Edirne genelinde tonlarca ciğer satılacaktır” dedi. Dinar, Edirne’yi ziyaret edeceklere tavsiyelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 15:28
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Dinar; “Edirne genelinde tonlarca ciğer satılacaktır”

Edirne’nin coğrafi işaretli en önemli gastronomik ürünlerinden biri olan Edirne Tava Ciğeri esnafı, Ramazan Bayramı’na hazırlanıyor.

Dini bir bayram olan Ramazan Bayramı’nda kentte bulunan başta Selimiye Camii olmak üzere Eski Cami, Üç Şerefeli Cami gibi dini yapılar ile çok sayıda tarihi eseri ziyaret etmesi beklenen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri de tava ciğerci esnafı olacak. Edirne turizm elçisi Bahri Dinar, Edirne Tava Ciğeri esnafının Ramazan Bayramı öncesi çalışmaları ve beklentileri ile ilgili açıklama yaptı.

“EDİRNE ÇOK SAYIDA YERLİ TURİST MİSAFİR EDECEKTİR”

Dinar, Ramazan ayının bereketiyle sona ereceğini söyleyerek; “Ramazan ayı, bereketiyle geldi ve bereketiyle bitiyor. Önümüzde Ramazan Bayramı var. Ramazan Bayramı’nda da deniz mevsimi olmadığı için yerli turistlerin daha çok tarih ve kültür gezileri yapacağını düşünüyoruz. O yüzden Edirne çok sayıda yerli turist misafir edecektir. Ciğerci esnafı olarak hazırlıklarımızı yaptık. Edirne genelinde tonlarca ciğer satılacaktır. Ustalarımız ciğerleri ince ince doğradı. Kehribar gibi sarı, kelebek kadar hafif tava ciğerlerini misafirlerimize ikram etmeye hazırız” ifadelerini kullandı.

EDİRNE’YE GELECEKLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Edirne’yi ziyaret edeceklere tavsiyelerde bulunan Dinar; “Edirne, dünyada başka bir eşi olmayan muhteşem Selimiye, yanında Eski Cami, Üç Şerefeli Cami ve müzeleriyle gezmekle bitecek bir kent değil. O yüzden ziyaretçilerimiz erken gelsinler, günü tamamlasınlar, gerekirse konaklamalı gelsinler ki burasını doya doya gezsinler. Çünkü Edirne belki de dünyanın en çok tarihi eser barındıran kentlerinden bir tanesidir. İnsanlar buraya gelirken; ‘Evet, ben muhteşem Selimiye’yi göreceğim. Edirne’de gezeceğim ama acıkınca tava ciğeri yiyeceğim’ diyor. Kendilerini misafir etmeye hazırız. Edirne genelinde çok bereketli bir Ramazan ayı geçti, çok bereketli bir Ramazan Bayramı geçeceğine de inanıyoruz. Buradan da dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın herkesin bayramını kutluyoruz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.