Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Dileğimiz en yüksek oranda imzalaması”

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Özel İdaresi personelinin sosyal denge sözleşmesi imzalanması konulu komisyon kararı ile ilgili Vali Yunus Sezer’e seslenerek; “Temennimiz, Sayın Valimizin sosyal denge sözleşmesini en yüksek oranda imzalamasıdır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2023 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 16:35
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“Dileğimiz en yüksek oranda imzalaması”

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen Aralık ayı dördüncü toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu’nun sosyal denge sözleşmesi ve yetki verilmesi hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Şenol Kılıç tarafından sunulan raporda, İl Özel İdaresi’nde görev yapan 4688 sayılı kanun kapsamındaki 7’nci dönem toplu sözleşme dönemi kamu görevlilerine, sosyal denge tazminatı ve diğer ödemelerin yapılması, ödenecek tutarlar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN ile sosyal denge sözleşmesi imzalanması için Edirne Valisi Yunus Sezer’e İl Genel Meclisi tarafından yetki verilmesi teklifi karara bağlandı.

MECLİS KOMİSYON KARARINI KABUL ETTİ

Kılıç, İl Özel İdaresi’nde görev yapan kamu görevlilerine 1 Ocak 2024 tarihinden mahalli idareler seçimlerine kadar geçerli olmak üzere sosyal denge tazminatının ödenmesi ve diğer ödemelerin yapılmasına, ödenecek tutarlar ile sözleşme içeriğinin belirlenmesi ve yetkili sendika olan BEM-BİR-SEN ile sosyal denge sözleşmesi imzalanması için Edirne Valisi Yunus Sezer’e yetki verilmesine komisyon tarafından karar verildiğini açıkladı. Kılıç’ın açıklamasının ardından meclis üyeleri, kararı oybirliğiyle kabul etti.

GEÇMİŞ VALİ SEZER’E SESLENDİ

Konuyla ilgili konuşan Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, İl Özel İdaresi’nde sözleşmeden yararlanacak kadrolu memur ve sözleşmeli toplam 92 personelin bulunduğunu belirterek; “Yerel yönetim hizmet koluna ilişkin 2024-2025 yıllarını kapsayan 7’nci dönem toplu sözleşme gereği idaremiz kadrolu memur ve sözleşmeli personelin maaşlarına ilave olarak en yüksek devlet memuru aylığının yüzde 120 oranında maaşla birlikte sosyal denge tazminatı ödenebilmektedir. Mevzuat gereği biz yetkiyi Sayın Valimize veriyoruz. Temennimiz, Sayın Valimizin sosyal denge sözleşmesini en yüksek oranda imzalamasıdır” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.