Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Devlet Hastanesi’ndeki olay Meclis’e taşındı: DOKTOR VE TIBBİ SEKRETERE SİLAH ÇEKİLDİ!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde yaşanan silahlı tehdit olayını TBMM’ye taşıdı. Akalın, olaya tepki gösterirken; “Bu olayları önlemek için anlamlı cezalar getirilmelidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 18:01
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde dün gece 04.00 sıralarında yaşanan silahlı tehdit olayını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Akalın, TBMM’de yaptığı konuşmada; “Maalesef, sağlık sektörümüzde yaşanan şiddet olaylarına her gün bir yenisini ekliyoruz. Geçtiğimiz gece Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde bir kadın doktorumuz ve tıbbi sekreterimize yönelik silahlı tehdit olayı yaşanmıştır. Neyse ki hastanemizin güvenlik görevlileri büyük bir felaketi engellediler. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hekimlerimiz yoğun ve zorlu bir tempoda çalışırken bir de bu tür tehditlerle karşılaşıyorlar ve maalesef bu durum bazı hekimlerimizin mesleklerini bırakmalarına neden oluyor. Üstelik ‘Giderlerse gitsinler’ gibi haksız yorumlar, şiddet olaylarını daha da meşrulaştırıyor ve bu kutsal mesleği itibarsızlaştırıyor. Sağlık çalışanlarımızın yaşadığı zorlukları görmeli ve onlara gereken desteği vermeliyiz. Ayrıca bu olayları önlemek için anlamlı cezalar getirilmelidir. Örneğin sosyal güvencenin durdurulması gibi” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde dün gece 04.00 sıralarında hasta yakını olan biri kişi, bir doktor ve tıbbi sekretere silah çekti. Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan olayı, hastanedeki güvenlik görevlileri önledi. Hastanede cep telefonundan müzik açarak gürültü yapan bir kişi, doktor ve tıbbi sekreter tarafından uyarıldı. Uyarı üzerine şahıs, doktor ve tıbbi sekretere tepki göstererek silah çekti. Olaya müdahale eden güvenlik görevlileri, silahlı şahsı kontrol altına alarak İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Gözaltına alınan şahıs, karakola götürülerek ifadesi alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.