Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzedelere sosyal kart devam

Edirne Belediyesi Ocak ayı toplantısı, Belediye Başkan yardımcısı Selçuk Çakır başkanlığında toplandı. Toplantıda, depremzede vatandaşlar için uygulanan “Sosyal Kart” uygulaması, 15 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 17:07
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Depremzedelere sosyal kart devam

Edirne Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır başkanlığında meclis salonunda gerçekleştirildi. Biri gündem dışı olmak üzere toplam 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda deprem sonrası Edirne’ye gelen depremzede vatandaşların toplu taşıma sisteminden ücretsiz yararlandığı “Sosyal Kart” uygulaması, 15 Nisan tarihine kadar uzatıldı. Toplantıda ETUS’a sağlanan gelir desteğinin Ocak, Şubat ve Mart aylarında da devam etmesine karar verildi.

ŞÜKRÜPAŞA MAHALLESİNE 10 TAKSİLİK YENİ DURAK

Edirne Belediyesi meclis toplantısında, Şükrüpaşa Mahallesi’nin, Hilly otel, traliçe kafe olarak bilinen bölgesinde 10 taksilik bir taksi durağı kurulması görüşüldü. Taksici esnafından bölgeye durak kurulması yönünde bir talep olduğu belirtildiği toplantıda, bölgeye taksi durağı kurulmasına oybirliğiyle karar verildi.

Meclise başkanlık eden Belediye Başkan yardımcısı Selçuk Çakır, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin yaz döneminde Edirne Belediyesi’nde gerçekleştirdikleri denetim raporunun son bölümünü okudu. Çakır; “Bu, toplam 121 maddeden oluşan bir inceleme ve değerlendirme raporu. İncelemeye alınan konular hep bu tür raporlarda en önemli kısımdır. 119’uncu maddede bu konuyla ilgili; 'incelemeye alınan konu bulunmamaktadır' yazıyor. Bu, tüm meclis üyesi arkadaşlarımın ve belediye çalışanların yüz akıdır, başarısıdır. Tam da bu kısa cümle için çalıştık, kararlarımızı aldık. Bu cümleyi hak etmek için çalıştık. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Mecliste, yerel seçim tarihi olan 31 Mart tarihine kadar görev yapacak Denetim Komisyonu da seçildi. 3 kişiden oluşan komisyona CHP'den Ali Şükrü Atamgüç ve Engin Yağcılar ile AK Parti'den Mehmet Çapoğlu seçildi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.