Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Depremzede Yağmur, İtfaiyeci Oldu

6 Şubat'ta yaşanan depreme Malatya'da yakalanan Yağmur Duygu Dinç, itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmalarını görünce içinde itfaiyecilik aşkı başladığını belirterek, girdiği sınavları kazanarak itfaiyeci oldu.

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2024 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2024 12:09
Kaynak: ŞENER URFA
Depremzede Yağmur, İtfaiyeci Oldu

6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden biri de Malatya oldu. Depreme Malatya'daki evinde yakalanan 19 yaşındaki Yağmur Duygu Dinç, o gün hayatının en büyük dönüm noktalarından birini yaşadı.

Enkaz altında kalan akrabalarının ve arkadaşlarının kurtarılma çalışmalarını yakından takip eden Yağmur, "Ben de başkalarını kurtaracağım" diyerek, itfaiyeci olmaya karar verdi.

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü okumaya başlayan Yağmur, hayalini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerlemenin haklı gururunu yaşıyor. Derslerinde başarılı olan Yağmur, Uzunköprü Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde staj eğitimi görmeye başladı.

İtfaiyeciliğe olan aşkının 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde başladığını anlatan Yağmur, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için itfaiye ekiplerinin mücadelesini görünce o an itfaiyeci olmaya karar verdiğini söyledi.

İlk fırsatta sınavlara girip Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü okumaya başladığını belirten Yağmur, "Bir saniyenin bile insan hayatı için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Hayatım boyunca bu uğurda çalışıp mücadele etmek istiyorum. İtfaiyeciler o gün akrabalarımı, arkadaşlarımı enkazdan kurtardı ben de başkalarını kurtaracağım" ifadelerine yer verdi.

ŞENER URFA

Kaynak: ŞENER URFA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.