Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demir’den zam kararına tepki: “KESK 16 AĞUSTOS’TA GREVDE”

-KESK Edirne İl Temsilcisi Özer Demir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın memur ve memur emeklileri için belirlediği zam oranlarına tepki gösterdi. Demir, KESK’in 16 Ağustos Çarşamba günü tüm Türkiye’de grev kararı aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 17:43
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
Demir’den zam kararına tepki: “KESK 16 AĞUSTOS’TA GREVDE”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinin ardından açıklama yaptı.

Bakan Işıkhan, memur ve memur emeklileri için 2024-2025 için hükümetin zam teklifinin 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9. 2025 ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5 olarak belirlendiğini açıkladı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Edirne İl Temsilcisi Özer Demir, Bakan Işıkhan tarafından açıklanan zam teklifine tepki gösterdi. Demir, hükümetin kararına karşı KESK’in grev kararı aldığını açıkladı.

“KESK 16 AĞUSTOS’TA GREV KARARI ALDI”

KESK’in 16 Ağustos Çarşamba günü için grev kararı aldığını söyleyen Demir; “Biz, eğitim iş kolunda olduğumuz için zaten tatildeyiz ama birçok ilde diğer iş kollarında grev yürütülecek” ifadelerini kullandı.

“HER 2 YILDA 1 TİYATRO SEYREDİYORUZ”

Demir, hükümetin zam teklifinin kabul edilebilir olmadığını belirterek; “Verilen zamlar, kabul edilebilir rakamlar değil. Devletin belirttiği enflasyon rakamlarının bile çok altında rakamlar. Maalesef sahte sendika yasası ile her 2 yılda 1 tiyatro seyrediyoruz. Grevli, toplu sözleşmeli bir sendika yasası olmadığından, sendika yetkilileri de orada figüran konumunda oluyorlar. Maalesef hiçbir belirleyicilikleri yok” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.