Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciravoğlu’na “Belediye Başkanım” jesti

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu, ön seçimin ardından parti binasındaki ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Milletvekili Ediz Ün ve Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Ciravoğlu’na “Belediye Başkanım” diye hitap etmesi dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 13:48
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Ciravoğlu’na “Belediye Başkanım” jesti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu, dün Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nden taburcu olmasının ardından bugün CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü’nde toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Ciravoğlu’nun yanı sıra CHP Edirne İl Başkan Vekili Reyhan Güzel, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, CHP Edirne Belediye Başkan aday adaylığından Ciravoğlu lehine çekilen Bülent Bacıoğlu ve Harika Taybıllı, aday adayı Serkan Liznak, CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği aday adayı Erdal Akgün ile çok sayıda parti üyesi katıldı.

“ADAY HATTA BELEDİYE BAŞKANI OLMUŞTUR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Ciravoğlu’nun ön seçimde CHP Edirne Belediye Başkan adaylığına seçildiğini hatırlatırken; “Hatta Edirne Belediye Başkanı da olmuştur diyebiliriz. Seçim çalışmalarına başlamadan önce kendisi küçük bir rahatsızlık geçirerek Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış, 2 gün müşahede altında kalarak dün akşam itibariyle taburcu olmuştur. Bu süreçte kendisine destek olan tüm partililerimize, halkımıza, Sayın milletvekilimize, belediye başkanımıza çok teşekkür ederiz. Bu süreçte partimize yoğun bir ilginin olduğunu da gördük. Sayın Şükrü Ciravoğlu da dün taburcu olarak aramıza zinde bir şekilde katılmış ve bugünden itibaren de çalışmalarımıza başlayarak Edirne Belediye Başkanlığı’nda CHP’nin altı oklu bayrağını 31 Mart’ta dalgalandırmak için örgütümüzle birlikte çalışarak başaracağız” ifadelerini kullandı.

GÜRKAN “BELEDİYE BAŞKANIM” DİYE HİTAP ETTİ

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da konuşmasına Ciravoğlu’na “Belediye Başkanım” diye seslenerek başladığı konuşmasında; “Demokrasilerde insanlar belli bir dönem için seçilir. O dönem bittiğinde ya devam edersiniz, ya bırakırsınız ya da aday yapılmazsınız. Edirne’de çok uzun yıllardır siyasetin ve yönetimin içerisindeyim. Çok farklı görevlerle Edirne’mize hizmet etme onuruna eriştim. 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler için de Kasım ayında yapılan Kurultay ile yönetimin değişmesiyle beraber partimizde de birtakım yeni ilkeler ve kararlar alındı. Bunlar doğaldır, siyasetin içerisinde hepsi vardır, yadırgamamak gerekir. Ben siyasette olduğum zaman hep şunu söyledim; bir partinin üyesine en çok ihtiyaç duyduğu zaman, diğer partilerle yarıştığı dönemdir. Bu sözü yıllarca söylemiş biri olarak ben bu sözün gereğini yaptım. Önemli olan Edirne’yi kurtarmaktı, partinin altı oklu bayrağını Edirne Belediyesi’nde gönderde tutmaktı. Önemli olan kişisel hırs, kendi koltuğum değil; partimin çıkarları demekti. Ben bunu yaptım. Vicdanen, kalben çok müsterihim. İçimde en küçük bir kırgınlık, pişmanlık asla olmadı, bundan sonra da olmayacak. Geldiğimiz noktada 24 Ocak’ta Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızla beraber yaptığımız görüşmede, Edirne’de 2014’te benim gönderden sökülmüş olarak aldığım CHP bayrağını, 30 Mart 2014 seçimlerinde nasıl tekrar göndere çekmişsek, 2019’da bunu sürdürmüşsek; 2024’te de bunun gönderde kalması için mücadelemi verdim. Bundan mutluyum, gururluyum. Çünkü asıl olan Edirne Belediyesi’nde kesintisiz CHP’nin altı oklu bayrağının gönderde kalmasıydı. Bu Recep olur, Şükrü olur. Bu işin ayrıntı, kişisel kısmı. Ama o bayrağı orada tutamıyorsanız burada Recep olmuş, Şükrü olmuş hiçbir önemi yok. Bu anlayışla hareket ettim” dedi.

“CİRAVOĞLU’NUN SONUNA KADAR YANINDA OLACAĞIZ”

Gürkan, görevini Ciravoğlu’na devrederek ayrılacağını belirtirken; “Bununla onurluyum, gururluyum. Çünkü eğer bir başka parti, başka bayrak olursa bundan en çok ben üzülürüm. Görevi bırakmaya karar verdiğimde Samet Kahraman ile beraberdik ve bir an bile tereddüt etmedim. Çünkü Edirne’de adayın atama ile değil; ön seçim ile belirlenmesi gerektiğini hem yerel siyaseti, hem de Edirne’nin dinamiklerini bilen birisi olarak bir zorunluluk olarak gördüm. Çünkü ön seçim yapmazsak partimizin içindeki kırılmaları bir araya getirmenin başka hiçbir şansı yoktu. Bugün bu salonda birbirinize bakarsanız geçmişte farklı ekiplerde görev almış bir sürü arkadaşım var. Bize yakışan; 31 Mart’ta ‘Sen şu ekipteydin’ değil, hepimiz CHP’ye yakışan bir şekilde Şükrü Ciravoğlu’nun arkasında dimdik duracağız ve 31 Mart’ta tekrar CHP’nin bayrağının gönderdeki yerini sağlamlaştırarak ilelebet kalmasını sağlayacağız. Başkanımı tebrik ediyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Sonuna kadar bütün gücümüzle yanında olduk, yanında olmaya da devam edeceğiz” sözlerine yer verdi.

“BU MAÇI OYNAYIP KAZANACAĞIZ”

Gürkan’ın ardından toplantıda konuşan CHP Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu, Ankara’daki CHP aday tanıtımın ardından seçim çalışmalarına başlayacağını söyleyerek; “Belediye Başkanımın ve Merkez İlçe Başkanımın, Edirne Belediye Başkanı olarak bana hitap etmeleri son derece onur ve moral verici bir ifadedir. Ancak şu aşamada bunu kabul etmeden, maç oynanmadan kazanılmaz diyorum. 31 Mart’ta çıkacağız, el birliğiyle bu maçı oynayıp kazanacağız. Ondan sonra hep birlikte ellerimizi havaya kaldıracağız. Nezih, demokratik ve uygar bir ortamda bir ön seçim yaşadık. Akabinde adayımız belli oldu. Daha sonra tam çalışmalara başlarken Pazartesi günü küçük bir rahatsızlık geçirdim. Daha önce hiçbir belirtisi olmayan, hiçbir şekilde yaşamadığım küçük bir kalp sorunu çıktı. Ani tansiyon düşmesi ve bulantı ile başlayan süreç, Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde sonlandı. Anjiyo yapıldı, tek damar tıkalı çıktı ve stent takıldı. Ertesi günü anjiyo kontrolü yapıldı ve yüzde 100 mükemmel hale getirildi. Bir süre istirahat ile dün akşam taburcu oldum. Pazar günü Ankara’da aday lansmanımız var. Onu da yaptıktan sonra çalışmamıza devam edeceğiz. Bu süreç içinde başta Sayın valimiz olmak üzere milletvekilimiz, Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili, belediye başkanım, bütün partilerin il ve ilçe başkanları, sağlık teşkilatı, partililerimiz ve herkesin ilgisini ve sevgisini gördüm. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu süreci başarılı bir şekilde buraya getirdik. Arayan, soran, iyi dileklerini ileten herkese binlerce teşekkür ediyorum. En kısa zamanda çalışmalarda buluşmak üzere” dedi.

“HER AN BAŞKANIMIZIN YANINDA OLACAĞIM”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün ise Ciravoğlu’nun her an yanında olacağını belirterek; “Size de Belediye Başkanım diye hitap etmek istiyorum. 1994 yılından beri CHP’nin üyesiyim. Ben de 31 Mart akşamına kadar üzerime ne vazife düşüyorsa her an başkanımızın yanında olacağım. O şanlı bayrağın dalgalanmasına devam edilmesi adına kanımın son damlasına kadar çalışacağımın sözünü veriyorum” ifadelerine yer verdi.

KAHRAMAN NEDEN KATILMADI?

Konuşmaların ardından basın mensuplarının, CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman’ın toplantıya katılmamasının nedenini sorması üzerine cevap veren CHP Edirne İl Başkan Vekili Reyhan Güzel; “Uzunköprü ve Meriç ile ilgili toplantıları vardı. Orasının evraklarını teslim etmeye gitti. Selam ve saygılarını iletti. Ona vekaleten de ben katıldım” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.