Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cingöz: “Önemli olan fiyatları stabil tutabilmek”

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, bu hafta açıklanması beklenen asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu. cingöz, “önemli olan maaşları arttırmak değil, önemli olan fiyatları stabil tutabilmek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 15:44
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Cingöz: “Önemli olan fiyatları stabil tutabilmek”

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, bu hafta içerisinde açıklanması beklenen asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret konusunda kişisel kanaatinin 16 bin ile 17 bin arasında açıklanacağını, fakat gelecek zamlarla bu ücretin de yetersiz kalacağını tahmin ettiğini belirten Cingöz, verilecek olan ücretin çok önemli olmadığını, önemli olanın fiyatları stabil tutmak olduğunu söyledi. Cingöz; “Asgari ücretin açıklanması bence gecikti bile. Geçen sene aralık ayının 21-22’si gibi açıklanmıştı diye hatırlıyorum. Bugün, yarın asgari ücret açıklanır. Fakat Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak ücret, benim kişisel kanaatim 16 ile 17 bin arası olacak diye düşünüyorum. Onun altındaki bir asgari ücret, hatta o rakamlar dahi asgari ücretliyi tatmin edecek rakamlar değil” dedi.

“FİYATLAR ARTMASIN, ÜCRETLER DE ARTMASIN”

Asgari ücret zam beklentisinde madalyonun diğer tarafında esnaf ve işveren olduğunu, işverenin maliyetlerinin olağanüstü artacağını söyleyen Cingöz; “Bir de madalyonun diğer tarafından bakınca esnaf ve işverenin maliyetleri de olağanüstü artacak. Bugün 50 kişi çalıştıran bir adamın gideri bir milyon civarı olacak. Çünkü bunun brütü ortalama 20 bin olacak ve 50 kişinin maliyeti de bir milyonu bulacak. O işveren bu parayı cebinden finanse etmeyecek ve üretmiş olduğu ürünlere yansıtacak. Alınan zammın da kıymet-i harbiyesi kalmayacak. Burada önemli olan maaşları arttırmak değil, önemli olan fiyatları stabil tutabilmek. Fiyatlar artmasın, ücretler de artmasın. Bir de bu zam bir yılda bir sefer yapılacak. Diyelim ki asgari ücrete yüzde 50 zam verildi. Fiyatlar yüzde 50’de duracak mı? Düşebilir de fiyatlar ama yüzde 70 e çıkmayacağını kim garanti edebilir? Sonuç itibariyle verilen zamların çok fazla önemi yok. Önemli olan fiyatların stabil kalmasıdır” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.