Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciğerde yeni fiyat 240 lira

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz Edirne’de ciğere yapılan yüzde 50 zam ile 240 lira olmasını değerlendirdi. Cingöz, zam miktarını belirlemede girdi fiyatlarından baz alındığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 16:11
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ciğerde yeni fiyat 240 lira

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, ciğer fiyatlarına yapılan yüzde 50 zam için açıklamalarda bulundu. Zammı belirlemede girdi fiyatlarını baz aldıklarını belirten Cingöz, ciğerin 160 lira olduğu dönemde sakatatçılardaki ciğer fiyatının 140 lira olduğunu, şimdi 320-330 lira seviyelerinde olduğunu, artışın yüzde 100 üzerinde olduğunu ve pişmiş ciğere yapılan yüzde 50 zammın normal olduğunu ifade etti. Cingöz; “Ciğere yapılan zam yüzde 50. Ciğer 160 liraydı, 240 lira oldu. Biz ciğere en son verdiğimiz tarifede sakatatçıda ciğerin kilosu 140 liraydı. Şu an 320 ile 330 lira arasında. Sakatatçıda yüzde 100 üzerinde zam gördü, biz de yüzde 50 gibi zam yaptık. Bunun yanında yılbaşı itibariyle harçlar arttı, asgari ücret arttı. Ona rağmen yüzde 50 zam yaptık. Diğer ürünlerde yüzde 20 ile yüzde 25 arası zam yaptık. Mesela çorba 50 liraydı 60 lira verdik. Kelle paça 75 liraydı 100 lira yaptık. Bir tek ciğerde yüzde 50 zam yaptık. Onda da girdi maliyeti çok fazla arttığı için zam yaptık. Sadece ciğer değil yağ fiyatları da değişti. Zamlara karşı hassasiyetim bilinir. Kaldı ki zamlardan esnafın da çok memnun olduğunu düşünmüyorum. Her yeni zam yeni bir müşteri kaybettirir” dedi.

“BULGAR MÜŞTERİLER ETKİLENMEZ AMA HALKIMIZI ETKİLİYOR”

Yapılan zamların Bulgar müşterileri etkilemeyeceğini ama yerel halkın alım gücünün her geçen gün düştüğü için dışarıda yemek yiyemediğini söyleyen Cingöz; “Edirne halkı genelde sabit maaşlı. Gidip lokantalarda yemek yediğini düşünmüyorum. Üst segmentteki insanlar için fiyatların ne olduğu çok önemli değil. Edirne sınır kenti olmanın da avantajını yaşıyor. Gelenler için zammın çok önemi yok. Ciğer 160 lirayken, dolar 19 liraydı. Onlar için artış çok önemli değil. O zaman da şimdi de 15 levaya bir porsiyon ciğer yiyorlardı. Onlar için çok fazla bir şey fark etmez. Bizim halkımızı etkiliyor. Halkımızın alım gücü her geçen gün düşüyor. Asgari ücret ve maaşlara 6’ncı ayda zam yapılıp yapılmayacağı da belli değil. 2025’e yaklaştığımızda girdi fiyatları sabit kalırsa sıkıntı yok. Burada önemli olan fiyatları stabil tutabilmek. Önemli olan vatandaşın alım gücünün ne kadar korunup korunamadığı. Başka zam talepleri de var ama bunları erteledik. 3-4 meslek grubundan daha zam talebi geldi ama bir dahaki ayı görmek için erteledik. Edirne pahalı bir şehir. Bu bir gerçek ama denildiği gibi çok pahalı da değil. İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde fiyatlar bizden çokta farklı değil” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.