Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çiftçimiz her geçen gün batıyor”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu her geçen gün artan maliyetler yüzünden çiftçilerin zor durumda kaldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 13:20
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Çiftçimiz her geçen gün batıyor”

Havsa’nın Hasköy Köyü’nü ziyaret eden Gaytancıoğlu çiftçilerin dertlerini dinledi.

Ziyaret ardından www.batiekspres.com haber sitesine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi önceki dönem Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şunları dile getirdi:

“Havsa ilçesinin Hasköy Köyü'nde gerçekleştirdiğim ziyaret sırasında, köylülerle yaptığım sohbetlerde çiftçilerin karşılaştığı ekonomik zorlukları birinci ağızdan dinleme fırsatı buldum. İsmail abimizin dile getirdiği gibi, çiftçilerimiz gün geçtikçe artan maliyetlerle boğuşuyor. Pahalılığın etkisiyle çiftçiler, temel ihtiyaçları olan traktör lastiklerini dahi ikinci el olarak almak zorunda kalıyor.

Ziyaret esnasında ortaya çıkan diğer bir çarpıcı gerçek ise enerji maliyetlerindeki artış oldu. Geçtiğimiz yıl bin 500 TL'ye alınan akü bugün itibariyle 3-4 bin TL civarında değişim gösteriyor. Bu durum, çiftçilerimizin tarım faaliyetlerini sürdürme güçlüğünü arttırmakta ve ekonomik açıdan zorlamaktadır.

Ülkemizin dışından yapılan ithalata olan bağımlılığımız çiftçilerimizi olumsuz etkilemektedir. Bu noktada, ithalata olan bağımlılığımızın azaltılması ve çiftçilerimizin rekabet güçlerinin artırılması için acil önlemler alınmalıdır.

Sonuç olarak, çiftçilerimizin ekonomik sıkıntılarına duyarsız kalmamız, onlara gereken desteği sağlamamız ve tarım sektörünü canlandırmak adına etkili politikalar geliştirmemiz hayati bir öneme sahiptir. Çiftçilerimiz, ülkemizin temel direklerinden biridir ve onların yaşadığı zorluklara karşı duyarlılık göstermek, sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayacaktır.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.