Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiftçiler dikkat! İşte hibe destekleri

İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Mustafa Üstün, 2023-2024 yılı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında yüzde 50 hibe verilecek proje ve ekipmanları açıkladı. Üstün, Edirne için öncelikli hibe desteklerine dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 17:17
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Çiftçiler dikkat! İşte hibe destekleri

Edirne İl Genel Meclisi’nin bugün düzenlenen toplantısında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun kırsal kalkınma başvuruları ve projeler hakkındaki raporu görüşüldü.

Komisyon Başkanı Mustafa Üstün tarafından sunulan raporda, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi kapsamında 2023-2024 yılı başvuruları başladığı belirtilirken; Edirne’de hibeye esas bulunan projeler ve hibeye esas ekipmanlar açıklandı.

“YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK”

Üstün, kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi projesi 2023-2024 başvuru dönemi kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırım ile kırsal ekonomik altyapı yatırımları projeleri için yeni tesislerin yapımı, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, mevcut tesislerin kapasite artırımı ile teknoloji yenileme ve/veya modernizasyonunu kapsayan projeler için yatırımcılara yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını söyledi.

“19 ŞUBAT PAZARTESİ GÜNÜ SONA ERECEK”

Başvuruların 19 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 23.59’da sona ereceğini belirten Üstün; “Ekonomik yatırım hibeye esas proje konuları; tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına yönelik yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlardır” ifadelerini kullandı.

KIRSAL EKONOMİK ALTYAPI YATIRIM HİBE KONULARINA DİKKAT ÇEKTİ

Üstün, kırsal ekonomik altyapı yatırım hibeye esas proje konularını da açıklarken; “Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, bilişim sistemleri ve eğitimi, el sanatları ve katma değerli ürünler, ipek böceği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal amaçlı örgütler için makine parkları ile tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğidir” dedi.

İŞTE TARIMSAL ÖRGÜTLER İÇİN HİBE DESTEKLERİ

Tarımsal örgütler için makine parkları yatırımları kapsamında olan hibe desteklerini de açıklayan Üstün; “Balya makineleri, biçer ve biçerbağlar, biçerdövere montajlı sap toplamalı saman makineleri, çayır biçme makineleri, çekilir tip harman makineleri, kuluçka dolabı, mısır silaj makineleri, ot silaj makineleri, pnömatik ekim makineleri, silaj paketleme makineleri, taş toplama, üniversal ekim makineleri, yem karma ve dağıtma makineleri hibe desteği kapsamındadır. Ayrıca hibeye esas proje konularından aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri konu başlığı altında hayvancılık işletmelerinin, kapasiteleri ile orantılı olmak koşuluyla işletmelerin ihtiyacına yönelik gübre sıyırma robotu, ısıtma ve soğutma için klimalar, hayvan bakım aracı, padok, gübre seperatörü, sıvı gübre tankeri, havalandırma ve serinletme fanları, otomatik hayvan kaşıma fırçası, balya makinesi ve silaj makinesi, yemleme bandı, yem karma-dağıtma makinesi ve kantar alımları gerçekleştirilebilmektedir” sözlerine yer verdi.

EDİRNE’NİN ÖNCELİKLİ HİBE DESTEKLERİNİ AÇIKLADI

Üstün, Edirne için öncelikli sırada bulunan hibe desteklerini açıklarken; “Tarım römorkları, pnömatik ekim makineleri, üniversal ekim makineleri, goble diskaro, pülverizatörler, yem karma ve dağıtma makineleri, diskli tırmık, kimyevi gübre serpme makineleri, kültivatör merdana kombinasyonu, balya makineleri ilimiz için öncelikli sıradadır” dedi. Üstün, bireysel başvuruların Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait internet sitesinin hibe destek bölümü üzerinden yapılabileceğini söyledi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.