Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Edirne aday adaylarından son açıklamalar

CHP’de en geç Cumartesi gününe kadar Edirne Belediye Başkan adayının açıklanması beklenirken, Edirne’deki aday adaylarından 7’si süreçle ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 18:40
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP Edirne aday adaylarından son açıklamalar

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 26 Ocak Cuma günü saat 13.00’te toplanacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve sonrasında düzenlenecek Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından Edirne Belediye Başkan adayının açıklanması bekleniyor.

CHP Edirne Belediye Başkan adayları arasında Ayhan Murat Dursunoğlu, Bülent Bacıoğlu, Ergun Türkyılmaz, Filiz Gencan Akın, Harika Taybıllı, Recep Gürkan, Serkan Liznak, Seyfi Alp Üzmen ve Şükrü Ciravoğlu bulunuyor. Toplantı öncesi 9 aday adayı arasından 7’si Batı Ekspres’e konuştu.

“HALK İÇİN DOĞRU OLAN GERÇEKLEŞSİN”

CHP Edirne Belediye Başkan adayı adayı Şükrü Ciravoğlu, süreçle ilgili yaptığı açıklamada; “Hayırlı olsun. Herkese başarılar diliyorum. Halk için doğru olanın gerçekleşmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“LİYAKAT TEMELLİ BİR ATAMA OLSUN”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Bülent Bacıoğlu, sürecin sona yaklaşırken çok yöntemli değerlendirilmesi gerektiğini belirterek; “Çünkü memnuniyet anketlerini, anket çalışmalarını, anket çalışmasının güvenilirliğini öğrenmek istiyoruz. Anket, ortalama 120 bin seçmenin olduğu bir toplulukta seçtiğin örneklem grubu, yaş grubu, kadın-erkek durumu, mahalle-sosyoekonomik düzeye göre tanınırlık anketi yapıldığı zaman değişkenlik gösterir. Bundan çok sağlıklı bir veri de elde edemezsin. 2-3 tane manipülasyon anket vardı. Bunlar da belirli isimleri ön plana çıkarmak için yapılmış anketlerdi. Bunun teklifi bana da geldi. 40-50 bin TL gibi bir meblağ istediler, ‘Senin ismini soracağız. Sizi hiç bilmeyenlerin isminizi duymalarını sağlayacağız’ dediler. Bir de paralı sosyal medya haberciliği yapan sayfalardan bazı isimler çok ön plana çıkarıldı. Buna çok kızgınım. Kadın aday adayları üzerinden bir algı yaratmaya çalıştılar. AK Parti’nin adayına karşı kadın aday gibi bir şey ortaya çıkardılar. Bir belediye başkan adayının şehri ve geçmişi ile ilgili hikâyesi olması lazım. CHP’yi Edirne’de zor durumda bırakacak bir seçim de yaparlarsa şehrimiz için çok üzücü olur. Ben bu şehirde 20 yıldır doğa, turizm, sosyal ve kültürel etkinlikler, AB projeleri, sorunlara bire bir müdahale etme ve çözüm önerilerimle ve bu sorumlulukla ortaya çıktım. Ben bugün başkan olmak istiyorum ve şehri düzgün bir şekilde yönetmek istiyorum. Bu süreçte de Edirne Belediye Başkanının gerçekten liyakat temelli bir atama olması noktasında çok büyük bir isteğim var” dedi.

“ARAŞTIRMALARA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Serkan Liznak ise adayın yarın açıklanacağını umut ettiğini söyleyerek; “Şu anda sona geldik. Yarın açıklanacağını umut ediyoruz. Türkiye çapında çoğu yer açıklanacak. Şu ana kadar anketler yapıldı. Kamuoyu araştırmaları yapıldı. Bunlara inanıyor ve güveniyoruz. Genel merkez de kamuoyu anketlerine göre karar vereceğini açıkladı. Burada da kendimize güveniyoruz. Genel merkezin vereceği karara inanıyoruz. Kamuoyu ve anketlere göre karar verirseler doğru değerlendireceklerini düşünüyorum. İnşallah hak eden olsun” sözlerine yer verdi.

“BİZİM EN ÇOK GÜVENDİĞİMİZ SOKAKTI”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Ergun Türkyılmaz da sürecin kendisi için çok olumlu geçtiğini belirterek; “Süreç bizim için çok olumluydu. Biz sokakta iyi bir iletişim kurduk. Sokak dili bize bazı şeylerin nasıl yapılacağını da gösterdi. İnşallah sokak hayal kırıklığına uğramaz. Yukarıda bize torpil yapacak birileri olmadığı için bizim en çok güvendiğimiz sokaktı. Bu açıdan anket sonuçlarının doğru bir şekilde yorumlamalarını umut ediyoruz. Anketi değerli bulurlarsa Edirne halkı için bir kazanç olur. Ama anketi görmezden gelip torpil devreye girerse, Edirne halkı için çok üzücü bir şey olur” dedi.

“BU HAFTA AÇIKLANMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Seyfi Alp Üzmen ise adayın gelecek hafta açıklanacağını iddia ederek; “CHP’nin bu hafta sonu Edirne adayını açıklayamayacağını düşünüyorum. Çünkü hâlâ devam eden anketler var. O yüzden bir sonraki haftaya kalacağını düşünüyorum. Şu anda telefon anketlerini bıraktılar, yüz yüze anketlere geçtiler. Çünkü telefon anketlerinde manipülatif birtakım şeyler çıktı. Bunun üzerine yüz yüze anketler yapılıyor. Yüz yüze anketlerin bitmesi, sonuçlarının çıkması lazım. Ondan sonra sonuçlarının değerlendirilmesi lazım. Bu nedenle yüzde 60 ihtimaliyle açıklanamayacağını düşüyorum. Ama parti içi iç dinamiktir ve açıklayabilirler. Sonuçta PM toplantıları var. Türkiye Cumhuriyeti’nin birçok yerini belirleyecekler” ifadelerine yer verdi.

“EDİRNE İÇİN HAYIRLISI OLSUN”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Ayhan Murat Dursunoğlu da adayın açıklanmasını beklediğini söyleyerek; “Aday adayları başvuru yapıyorlar ve bekliyorlar. Herkes meraklı bir şekilde bekliyor. Üniversite sınavları gibi çocuk sınava giriyor, 1-2 ay açıklanmasını bekliyor. Genel merkez buna karar verecek. Çeşitli etken faktörler olabilir. Biz de bekliyoruz. Edirne için hayırlısı neyse o olsun” dedi.

“EN YÜKSEK OY FARKIYLA KİM KAZANABİLECEKSE ADAY OLSUN”

CHP Edirne Belediye Başkan aday adayı Filiz Gencan Akın da aday adaylarının çok aşamalı süreçten geçtiğini belirterek; “3 tane mülakata girdik. Onların dışında Edirne’de hem saha araştırması, hem de çeşitli yöntemlerle anketler yapıldı. Hem bilimsel verilerle, hem de sahanın nabzını tutarak bilimsel verilerle araştırma yapılması çok değerliydi. Şimdi genel merkezin elinde veriler de var. Bu doğrultuda en doğru kararı vereceklerini düşünüyorum. Benim için en önemli olan şey, en yüksek oy farkıyla kim bu seçimi kazanabilecekse adayın da o olmasıdır. Edirne’miz için hayırlı olsun. Yarın açıklanır diye düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.