Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP adayına İstanbul’dan destek

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın’a İstanbul’dan destek geldi. Önceki dönemlerde Milletvekilliği, Genel Sekreter ve Genel Başkan Yardımcılığı yapan Bihlun Tamaylıgil ile Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve İBB yöneticileri, Akın’ın çalışmalarına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 17:23
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
CHP adayına İstanbul’dan destek

Yerel seçimler için son 10 güne girildiği dönemde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan Adayı Filiz Gencan Akın, saha çalışmalarına devam ediyor. Bugün tarihi Arasta Çarşısında esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Akın’a önceki dönemlerde İstanbul Milletvekilliği, Genel Sekreterlik ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Bihlun Tamayligil, İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yöneticileri de katıldı.

Arasta çarşısına misafirlerinden önce gelen ve Arasta Çarşısı Dernek Başkanı Adem Bayrak tarafından çiçekle karşılanan Filiz Gencan Akın, halkın çok büyük coşkusuyla karşılaştıklarını söyledi. Halkın sorunlarını tespit ettiklerini ve ayakları yere basan somut projeler ortaya koyduklarını belirten Akın; “Çok samimi çok gerçek bir karşılık görüyoruz sahada. Halkımızın ihtiyaçlarını somut bir şekilde tespit ettik, bu projeler üzerinde de yaptığımız, halktan gelen tepkiler gerçekten çok önemli. Biz projelerimizi yaptığımız saha çalışmalarıyla, ayakları yere basan somut projeler ortaya koyduk. Gündemimiz genelde ekonomi oluyor. Bu ülkedeki yoksulluğu biz yaratmadık ama en azından şehrimizde tüm vatandaşlarımızla birlikte hareket ederek, her bir vatandaşımıza dokunarak onların yanında olacağımıza söz veriyoruz. Yeni yönetim anlayışımızda artık ben değil biz olma zamanı. Biz bütün sorunları paydaşlarıyla konuşacağız, tartışacağız hep beraber çözümün ortağı yapacağız. Mahalle meclislerimizle, sivil toplum örgütlerimizle konuşacağız. Bu da halkımızda çok büyük bir karşılık görüyor. Vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız ve ulaşılabilir bir belediye olacağımızın sözünü veriyoruz. Belediye tüm vatandaşlarımızın evi ve bu belediyenin bütün kapıları, bütün vatandaşlarımıza eşit şekilde açık” dedi.

EMEKLİLERE AYNİ YARDIM SÖZÜ

Emeklilerin yaşadıkları maddi sıkıntıları bildiklerini ve elektrik, doğalgaz, su faturaları için emeklilere ayni yardım yapacaklarını söyleyen Akın; “Emeklilerimiz çok büyük maddi sıkıntılar yaşıyorlar. Onların sıkıntılarını biliyoruz ve doğalgaz, su, elektrik faturalarıyla ilgili ayni yardımda bulunacağız. Ama bunun yanı sıra da üreteceğimiz sosyal politikalarla da onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Edirne’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve kendisinin de Lüleburgazlı bir Trakya kızı olduğunu söyleyen Bihlun Tamaylıgil; “Serhat şehrimiz olan Edirne’ye daha önceki dönemler Genel Gekreter ve Genel Başkan Yardımcısı olarak pek çok defa gelmiştim. Ben bir Trakya kızıyım, Lüleburgaz kızıyım. Bugün burada en başta Cumhuriyetin en aydınlık kalelerinden biri olan Edirne’de bir kadın belediye başkanımızla beraber onun başarısı ve gelecekte yapacağı güzel hizmetleri halkımızla paylaşmak üzere buraya geldik. Hem ona destek olurken İstanbul Büyükşehir Belediyemizin değerli yönetici arkadaşlarımız ve Avcılar Belediye Başkanımız sevgili Turan Bey buradalar. Hep beraber hem yerelde hem de Türkiye genelindeki değerlendirmeleri yaptık. Şimdi halkımızla beraber hem Edirne’yi konuşacağız hem bu güzel şehrimizdeki aydınlığın devam etmesi için ortak neler yapılır onları paylaşacağız. Çok güzel projelerimiz var. Biz Cumhuriyetin meşalesini çok uzun yıllar Edirne’de yaktık, bundan sonra da o meşale hiçbir zaman sönmeden yanmaya devam edecektir. Biz güçlüyüz, biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Cumhuriyetin en büyük özelliği de kimsesizlerin kimsesi olmasıdır. Bugün maalesef Türkiye yoksulluk ve yoksulluğun getirdiği ağır koşulları yaşıyor” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.