Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çeltikte düşük fiyatın nedenini açıkladı

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, çeltik fiyatlarındaki düşüklüğün arkasındaki gerçeği ortaya koymak ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu büyük bir ithalat sorununa dikkat çekmek adına önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2023 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2023 16:13
Kaynak: ERGİN SÖZER
Çeltikte düşük fiyatın nedenini açıkladı

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu açıklaması şunları dile getirdi:

“Çeltik fiyatlarındaki düşüklüğün nedenini merak edenler için bir gerçeği açıklamak isterim. Çünkü Cumhuriyet tarihimizin en büyük ithalatı, 2023'ün ilk 10 ayında gerçekleşti. Tam 361 milyon dolar harcanarak 521 bin ton pirinç ithal edilmiş. Bu, Türkiye'nin kendi üretimi kadar bir pirinç ithalatı demektir. Bu durum, çeltik fiyatlarının düşük seviyelerde seyretmesinin temel sebeplerinden biridir.

Ülkemizin kendi tarım potansiyelini kullanmak yerine bu denli büyük bir ithalata yönelmesi, sadece çeltik fiyatlarını değil, aynı zamanda yerli üreticilerimizi de olumsuz etkilemektedir. Çünkü ithalat, yerli üreticilerin rekabet avantajını azaltmakta ve ekonomik sürdürülebilirliği tehdit etmektedir.

Türkiye olarak kendi tarım ve üretimimizi desteklemeli, dışa bağımlılığımızı azaltmalıyız. Bu büyük ithalat, ekonomimizi zayıflatan ve üreticilerimizi mağdur eden bir durumdur. Tarım politikalarımızı gözden geçirmeli ve yerli üretimi teşvik etmek adına somut adımlar atmamız gerekmektedir.

Çeltik fiyatlarındaki düşüklük, sadece bir ürünün değeriyle değil, ülkemizin tarım politikalarının ve ithalat politikalarının genel bir göstergesidir. Bu konuda sorumluluk sahibi olmalı, yerli üretimi destekleyerek ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirmeliyiz.”

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.