Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Büyük kahve markalarının satış fiyatları çok fazla”

Edirne’de butik kafe işletmecisi Ömer Tuzcu, son dönemde yapılan kahve zammı hakkında değerlendirmelerde bulunarak “Kahvenin sürümünde, ticaretinde yapılan kar birçok sektörde yok fakat büyük kahve markalarının satış fiyatları çok fazla” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 18:01
Kaynak: HİLAL PEKER
“Büyük kahve markalarının satış fiyatları çok fazla”

Edirne’de Saraçlar Caddesi’nde butik kafe işleten Ömer Tuzcu, son dönemde kahve fiyatlarındaki artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özellikle büyük kahve markalarının satış fiyatlarının yüksek olduğunu belirten Tuzcu, denetleyici ve kontrol eden bir sistemin olmadığına dikkat çekti.

Tuzcu, kahvedeki kar marjının yüksek olduğunu belirterek bu durumun doğru bir şekilde yönetilmediğini ve fahiş fiyatlar uygulandığını ifade etti.

“DÜNYA GENELİNDE YAPILAN KAHVE ZAMLARI OLAĞAN DIŞI”

Dünya genelinde yapılan kahve fiyatı zamları hakkında konuşan Tuzcu; “Büyük, kurumsal marka şirketlerinin yaptığı zamlar maalesef olması gerekenin çok çok üzerinde. Bunu neye göre hesaplıyoruz? 8 senedir sektörün içerisinde olan butik kafe sahibi olarak, gözlemlerime göre dünya genelinde yapılan kahve zamları olağan dışı. Onların maliyetleri tabi ki bizlerden daha yüksek. Çalışan personel sayıları yüksek, kiraları tabi ki yüksek ama şu da bir gerçek ki kahvenin sürümünde, ticaretinde yapılan kar birçok sektörde yok. Gerekli sürümü yaptığımız zaman karımız çok yüksek. 1 kilo kahveden 144 adet espresso ürün alabiliyoruz. Maliyeti hesap ettiğimiz zaman, kahvede ki kar marşı çok yüksek. Bunu hesap ettiğimiz zaman büyük kahve markalarının satış fiyatları çok fazla” dedi.

“FİYATLARI DENETLEYİCİ BİR SİSTEM YOK”

Tuzcu, fiyatları denetleme sistemi konusunda yetersiz kalındığını belirterek; “Maalesef bir denetleyici, kontrol eden bir sistem yok. Bu konuda biraz yetersiz kalıyoruz. Ürünün ne şekilde satılması gerektiğini tespit edebilecek bir kurum yok. Uluslararası firmalar da bu boşluktan faydalanıyorlar. Büyük kurumsal kahve markalarında vatandaş kahve alabilmek için sırada bekliyor. Birçoğu o kahve bardağı ile fotoğraf çekilmek için bekliyor” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.