Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bulgar Levası durdurulamıyor

Bulgar Levası bugün 17 lira sınırını aşarak, satışta 17,15’ten işlem gördü. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, Leva’nın artışının Bulgar turistlerin gelişini arttıracağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2024 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2024 15:17
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Bulgar Levası durdurulamıyor

Dolar ve Euro’ya paralel olarak Bulgar Levası da Türk Lirası karşısında artışını sürdürüyor. Bugün satışta 17,15’ten işlem görerek 17 sınırını da aşan Leva’daki artış sebebiyle Bulgar turistlerin Edirne’ye gelişinde de artış olacağı tahmin ediliyor.

“LEVANIN ARTIŞI ESNAF İÇİN AVANTAJ”

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, Levanın artmasının Bulgar turistlerin gelişi açısından avantaj, ama vatandaş için kötü olduğunu söyledi. Cingöz; “Levanın artması Bulgarların gelişini arttırır. Onların paralarının değerini yükseliyor. Bugün beş liraya aldığını, yarın beş buçuk liraya alsa da onları etkilemiyor, paralarının değeri artıyor. Bizim için kötü bir durum. Bizim gelirler sabit, giderler artıyor. Esnaf için Levanın artmış olması bence bir avantaj. Başkaları için bunu söyleyemem ama esnaf için Bulgarların gelişi artacağı için avantaj olur” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.