Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Bu parayı Türk çiftçisine verseler…”

Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin Ocak-Ekim 2023 ayları arasında gerçekleştirdiği ithalatla ilgili bir açıklama yaptı. Gaytancıoğlu, bu dönemde Türkiye, gemiler ve TIR’lar aracılığıyla getirilen 682 bin ithal besi hayvanı için tam bir milyar 45 milyon dolar harcandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 15:40
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Bu parayı Türk çiftçisine verseler…”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi'nin önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Bu para, ülkemize getirilen 682 bin ithal besi hayvanı ve 27 bin kırmızı et için ödenen bir miktar. Kendilerine yerli ve milli diyenler bu paranın yarısını Türk çiftçisine verseler, ülkemize ithal hayvan girişi olmaz. Bizim çiftçimiz ekonomik sorunlarla uğraşırken dışarıdan ithal besi hayvanı almak niyedir?” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Gaytancıoğlu, ithalatın neden olduğu sorunları vurgulayarak, “Peki, bu kadar ithalat yapılıyor da kıyma ve et fiyatları düşüyor mu? Cevap tabii ki hayır. Çünkü bu ithalat devletin kurumu olan Et Süt Kurumu (ESK) üzerinden yapılıyor. Nedense ithal edilen hayvanlar hep 2 firmaya dağıtılıyor. Yani burada da yandaşlar korunuyor. Yazıktır, günahtır. Hem döviz gidiyor, hem de yerli üretici başta yem olmak üzere birçok masrafın altından kalkamadığı için hayvancılığı bırakıyor” dedi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.