Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“BU KIŞ ÇETİN GEÇECEK”

Edirne’de Çarşamba Pazarı’nda kış sezonun yaklaşmasıyla kışlık yelekler ve montlar tezgahlardaki yerlerini almaya başladı. Ancak fiyatlar geçen sezona göre çok farklı.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 13:53
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“BU KIŞ ÇETİN GEÇECEK”

Edirne’de Çarşamba Pazarı’nda kış sezonun yaklaşmasıyla kışlık giyim ürünleri montlar ve yelekler tezgahlara çıktı. Fiyatların geçen sezona göre yüzde 70-90 arasında artış gösterdiği gözlemlendi.

“VATANDAŞI ÇETİN BİR KIŞ BEKLİYOR”

Cumartesi ve Çarşamba günleri kurulan pazarda tezgah açan pazarı esnafı Laçin Ceyhan fiyatlarda artış olduğunu, kışın çetin geçeceğini belirterek şöyle konuştu: “Fiyatlarda artış var montlarda. Geçen sezon 400-500 liraya satarken bu sezon 800-900’lere çıktı fiyatlar. Yeleklerde de durum aynı. Geçen sezon 300 liraya sattığım yelek bu sezon 550-600 liraya satışa çıktı. Fiyatlarda ciddi bir artış var. Vatandaşı çetin bir kış bekliyor.”

“BİZE GELENE KADAR MALİYETİ ARTIYOR”

Ceyhan, ürünleri dolar bazında aldıklarına değinerek “İstanbul’dan ürünlerimizi dolar bazında alıyoruz. İstanbul’dan gelene kadar bir sürü masrafı oluyor. Mazot fiyatlarına gelen zamlar da fiyatların artmasına neden oluyor. Bu bir döngü haline geldi” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.