Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Belediye eşitliğe aykırı davrandı”

Edirne Belediyesi tarafından Belgin İba’nın sahibi olduğu eğitim kurumuna kürek tesisinin tahsis edilmesi tepkilere sebep oldu. İYİ Partili Mevlüde Baş ve Özben İpçi, EDOSK’un talebinin kabul edilmemesinin eşitliğe aykırı olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 17:44
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
“Belediye eşitliğe aykırı davrandı”

Edirne Belediyesi tarafından, Meriç Nehri kenarında bir eğitim kurumuna kürek tesisinin verilmesi Edirne’de tartışma konusu oldu. Önceki dönem EDOSK (Edirne Doğa Sporları Kulübü) Başkanı Fatih Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ses getirdi.

İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adayı Özben İpçi ve tesisin tahsisi konusuna belediye meclisinde ret oyu veren İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Baş EDOSK’a yer tahsis edilmemesini eleştirdi. EDOSK Eski Başkanı Altun paylaşımında EDOSK’un Meriç Nehri kenarında kürek tesisi yer tahsisi için belediyeye başvurduğu, ilk başvuru dilekçesinin kaybolduğu, ikinci dilekçeye ise cevap dahi verilmediğini söyledi. Dönemin AK Parti Edirne İl Başkanı, şimdiki Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın sahibi olduğu bir eğitim kurumuna verilmesinin eşitlik ilkesine aykırı olduğu için ret oyu verdiğini belirten İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyesi Mevlüde Baş, ret oyu verdiği için Belgin İba tarafından sosyal medyada kukla denilerek hakarete uğradığını söyledi.

“BİREYSEL PASLAŞIYORLAR”

Kürek tesisi yer tahsisi olayının CHP ve AK Parti’nin birlikte çalışma yapmış olduklarının göstergesi olduğunu söyleyen Mevlüde Baş;  “Ben o zaman da herkes faydalansın, sadece tek bir şahsa verilmesin diye belirtmiştim. Bu kararı o zaman Belediye Meclisi’nde onaylamayarak ret oyu vermiştim. Edirne’nin menfaatleri doğrultusunda bütün spor kulüplerimiz, sosyal aktivitelerin paylaşımı olsun düşüncesiyle ret oyu verdim. EDOSK’un burası için iki tane başvurusu oluyor, o başvurulardan bir tanesi kayboluyor. İlk başvuruyu hiç kaale almıyorlar. EDOSK’a randevu vermiyorlar, ama eğitim kurumuna bu yeri veriyorlar. Bu olay CHP ile AK Parti’nin birlikte çalışma yapmış olduklarını gösteriyor. Bireysel paslaşıyorlar. Bu güne kadar AK Parti’nin Edirne Belediyesi’nde hiçbir itirazı olmadı. Bu güne kadar buna benzer hiç önergeleri de olmadı. Son zamanlarda birkaç formaliteden sözlü atışmalar oldu. AK Parti ve CHP birlikte hareket ettiler. Bana mobbing uyguladılar” dedi.

“EŞİTLİĞE AYKIRI”

Buradaki olayın bir eğitim kurumuna kürek tesisi tahsisinin olmadığını, EDOSK’un talebinin yerine getirilmeyip başka bir kuruma tahsisin yapılması olduğunu söyleyen İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Özben İpçi, “Buradaki soru bir eğitim kurumuna bir kürek tesisinin tahsis edilmesi değil. Tabi ki tahsis edilebilir ama burada EDOSK’un çok daha önceden yapmış olduğu bir talebin yerine getirilmeyip başka bir kuruma bu tahsisin yapılması ve EDOSK’un bu konuda geri plana atılması veya bir başka kurumun geri plana atılması. Burada belediyenin yapması gereken eşitlik ve hakkaniyete uygun davranmak. Tabi ki öğrenciler kürek yapsınlar, çalışsınlar, kanoyla ilgili eğitim alsınlar. Ama burada EDOSK kar amacı gütmeden kamuya hizmet veren bir kurum. Buradaki temel nokta eşitliğe aykırı davranılması. Orada EDOSK’un ve diğer eğitim kurumlarının hakkını tek başına bir yere verilmesi ve bu şekilde karar alınması uygun değil. Burada biz eşitliğin gözetilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun eşit, adil bir şekilde yapılması gerekirdi. Hatta belediyenin bir tesis kurarak ‘buyurun ben bir kürek eğitim tesisi yaptım buradan isteyen kurumlar gününü belirterek yararlanabilir’ diyerek hizmet vermek varken bunun belli bir kişiye tahsis edilmesini uygun bulmuyorum. Biz parti olarak da, kendi aday adaylığı açıklamamda da doğruyu söylemekten çekinmeyeceğimizi söyledik. Bundan sonra da söylemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“HALA DÜZELTME ŞANSLARI VAR”

Av. İpçi yer tahsisiyle ilgili olarak “Ama hala önlerinde şansları var, bu eşitsiz durumu verilecek önergelerle, yapılacak düzenlemelerle düzeltebilirler. EDOSK’a da başka eğitim kurumlarına da başka spor kulüplerine de bu hakkın belediye tarafından sağlanmasını yaratabilirler, böylelikle samimiyetlerini test etmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.