Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balkanlı’dan “Ciravoğlu çekilmedi” iddiası

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu’nun adaylıktan çekilmediğini, İlçe Seçim Kurulu’na dilekçesini teslim etmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 16:29
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Balkanlı’dan “Ciravoğlu çekilmedi” iddiası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Belediye Başkan adayı Şükrü Ciravoğlu’nun adaylıktan çekildiğini yalanladı.

Edirne Adliye Sarayı’nda açıklama yapan Balkanlı, Ciravoğlu’nun adaylığının devam ettiğini söyleyerek; “Bununla ilgili herhangi bir gelişme söz konusu değil. Şükrü Bey’in adaylığı devam ediyor. Herhangi bir istifası olsa, kendisi bizzat İlçe Seçim Kurulu’na gelip dilekçe vermesi gerekiyor ya da noter kanalıyla kendisi göndermek durumundadır. Bizim elimize ulaşan, İlçe Seçim Kurulu’ndan partimize ulaşan istifaya ya da adayın değişmesi ile ilgili herhangi bir başvuru ya da bilgi yok. Burada bulunma nedenim, İlçe Seçim Kurulu’na İl Genel Meclisi’nden 1 aday ve Belediye Meclisi’nden 1 aday olmak üzere istifa eden toplam 2 adayın yerine yeni adayları bildirdim. Bunun dışında belediye başkan adayının çekilmesi ile ilgili elimize ulaşan bir belge söz konusu değil. Ancak istifa etmek ya da çekilmek isteyen adayın bizzat İlçe Seçim Kurulu’na gelip adaylık başvurusunu geri çekmesi veya istifa etmesi ya da noter kanalıyla göndermesi gerekiyor. Bize ulaşan herhangi bir şey yok” dedi.

Balkanlı, CHP Edirne Belediye Meclisi Üyeliği adayı Celal Alper ve CHP Edirne İl Genel Meclisi Üyeliği adayı Nurten Çalışkan’ın istifa ettiğini belirtti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.