Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“AYM’den Ümitli Olmak İstiyoruz”

CHP’nin, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle AYM’ye başvuruda bulunması Edirne’de olumlu karşılandı. Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Gözde Kirezci; “Anayasa Mahkemesi’nden ümitli olmak istiyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2024 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2024 18:51
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
“AYM’den Ümitli Olmak İstiyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuruda bulunması Edirne’de de yankı buldu.

Edirne Kent Konseyi, Hayvan Hakları Çalışma Grubu ve kentteki sokak hayvanlarıyla ilgili derneklerin, Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği oturma eyleminin 19’uncu gününde yaşam hakkı savunucuları, AYM’den ümitli olduklarını söyledi.

Kentteki bazı siyasi parti, sendika ve meslek odalarının da destek verdiği oturma eyleminde imza kampanyası da devam ederken; Türkiye’den 130 yazar ve edebiyatçının, yasanın geri çekilmesi için basın açıklaması yaparak imza vermesi de olumlu karşılandı. Eylemde, Bolu'da D-100 karayolu kenarında atıl durumdaki dinlenme tesisinin yanındaki alanda 3 ölü köpek bulunmasına da tepki gösterildi.

“SONUÇLANANA KADAR SOKAKTAYIZ”

Edirne Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkan Yardımcısı Gözde Kirezci, CHP’nin AYM’ye başvurusunu değerlendirirken; “Anayasa Mahkemesi’nden ümitli olmak istiyoruz. Bu konuda ümidimiz var ve o yüzden hâlâ sokaktayız. Sonuçlanana kadar da sokakta olacağız. Mevcut yasanın uygulanması bile bizim için yeterliydi. Toplanmasına, belirli bir yerde kapatılmasına kesinlikle karşıyız. Bu, ötenaziden farksız bir durum olur. Hatta daha kötü hale getirebilir. Mevcut yasanın uygulanması yeterli olur” ifadelerini kullandı.

“KEŞKE TOPLUMUN HER KESİMİNDEN HERKES KATILSA”

Türkiye’den 130 yazar ve edebiyatçının, yasanın geri çekilmesi için basın açıklaması yaparak imza vermesini olumlu bulduğunu belirten Kirezci; “Bu tabii ki çok güzel. Bizim de şu anda yapmaya çalıştığımız şey budur. Keşke bunu toplumun her kesiminden sanatçı, yazar, herkes katılsa” dedi.

“KATLİAMLARIN ÖNÜNÜ AÇAN BU YASA OLDU”

Kirezci, Bolu'da D-100 karayolu kenarında atıl durumdaki dinlenme tesisinin yanındaki alanda 3 ölü köpek bulunmasına da tepki gösterirken; “Bunu Psikiyatri Derneği de açıkladı. Bu yasa, toplumun ruh sağlığını feci yönde etkileyen bir yasa. Bu katliamların önünü açan bu yasa oldu” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.