Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aydın’dan YRP’nin o videosuna tepki

Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, YRP’nin “Ahlak yoksa başıboş köpekler vardır” videosuna tepki göstererek; “Sokak hayvanları ile ahlakı birleştirebilecek kadar at gözlüğüyle bakabilen bir partinin bu memlekete nasıl bir faydası olabilir?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2024 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2024 16:15
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Aydın’dan YRP’nin o videosuna tepki

Edirne’de Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, Yeniden Refah Partisi’nin (YRP) sokak hayvanları videosu ile ilgili açıklama yaptı.

Bir video paylaşım platformunda “Ahlak yoksa başıboş köpekler vardır” başlığıyla YRP’ye ait sayfadan paylaşılan videoda, bir kız çocuğu ve kadına yer verilirken; “Sokaklarımızı güvenli tutacağız, çocuklarımızı yaşatacağız” sloganı kullanıldı. Videonun paylaşılmasının ardından Aydın, konuyla ilgili Batı Ekspres’e konuştu.

“PROJELERİ YOK, SOKAK HAYVANLARINI KONUŞUYORLAR”

Aydın, Türkiye için herhangi bir projesi bulunmayan siyasi partilerin gündem oluşturabilmek amacıyla sokak hayvanlarını konuştuğunu belirterek; “Bu insanların ne yazık ki siyasi çıkarları için konuşabilecekleri en rahat konu sokak hayvanları. Ağzı, dili olmayan hayvanlar üzerinden kendilerine siyasi bir çıkar sağlamaya çalışıyorlar. Sokak hayvanlarına karşı böyle açık açık konuşan siyasi partilere baktığımızda elle tutulabilir bir projeleri olmadığını zaten herkes görebilir. Kendi şehrimizden örnek verelim; Edirne için ne projeleri var? Sokak hayvanları ile ahlakı birleştirebilecek kadar at gözlüğüyle bakabilen bir partinin bu memlekete nasıl bir faydası olabilir?” ifadelerini kullandı.

“KIZ ÇOCUĞU KULLANARAK VİCDANLARI SÖMÜRÜYORLAR”

YRP tarafından paylaşılan videoda bir kız çocuğunun kullanılmasına da tepki gösteren Aydın; “Ne yazık ki videoda bir kız çocuğu da kullanılmış. Bu çocuğun sokak hayvanları konusunda ne kadar bilgisi var? İnsanların, çocuklar konusunda hassasiyetlerini kullanıyorlar. Hiçbirimiz çocuklara kıyamıyoruz. Bir şeyin içinde çocuk varsa normalde vereceğimiz tepkiden daha hassas bir tepki veriyoruz. Bu reklamda yaptıkları şey, insanların duygularını sömürmektir. Bir kız çocuğunu kullanarak insanların vicdanlarını sömürüyorlar” dedi.

“SOKAKLARI ÖNCE KATİL VE TECAVÜZCÜLERDEN TEMİZLESİNLER”

Aydın, videoda yer verilen “Sokaklarımızı güvenli tutacağız, çocuklarımızı yaşatacağız” sloganına da tepki göstererek; “Sokakları güvenli tutmak, çocukları yaşatmak istiyorlarsa öncelikle sokakları katillerden ve tecavüzcülerden temizlemeleri lazım; sokak hayvanlarından değil. Zaten zor şartlar altında yaşıyorlar. 3-5 kişi cebimizden, zamanımızdan arta kalanlarla onları yaşatmaya çalışıyorken; çocuklara zarar verebilecek en son noktadalar. Ülke geneli istatistiklerine baksınlar; bir sokak köpeğinin bir çocuğa verdiği zararın istatistiği ne? Bir de insan eliyle çocuklara verilen zararın istatistikleri ne? Ülkemizde her gün sabah programlarından ana haber bültenlerine kadar oturup izlediğimizde çocuğa şiddet, çocuğa tecavüz haberleriyle karşılaşıyoruz. Bütün bunlar sorun değilken, bu ülkede tek problem sokak hayvanları mı? Sokaktaki bütün hayvanları topladığımızda çocuklar gerçekten güvenle sokakta oynayabilecekler mi?” sözlerine yer verdi.

“REALİST ÇÖZÜMLERLE ÇÖZÜME KAVUŞTURULABİLİR”

Sokak hayvanlarının problemlerinin devlet ve belediyelerin görevlerini yapması ile çözülebileceğini söyleyen Aydın; “Sokak hayvanı problemi, çözülmeyecek problem değildir. Devlet eliyle ve belediyelerin görevlerini yapmasıyla çok kısa sürede, çok az bütçelerle, çok da realist çözümlerle çözüme kavuşturulabilir. Bunları en baştan beri söylüyoruz ama bizleri dinlemiyorlar. Ama çocuklar ve kadınlar üzerinden sokak hayvanları aleyhine propaganda yapmak, bunu siyasi bir malzeme yapmak ne kadar ahlaka sığıyor?” dedi.

“SEÇİM KAZANDIRIP KAYBETTİREBİLECEK BİR KİTLEYİZ”

Aydın, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunan insanların azınlık olmadığını belirterek; “Türkiye genelinde çok ciddi bir kitleyi temsil ediyoruz. 1 oyun bile hesaplandığı şu dönemde bu kitle, seçim kazandırıp seçim kaybettirebilecek bir kitledir. O yüzden bütün belediye başkan adayları, bütün siyasi partiler açıklamalarını yaparken yaşam hakkı savunucularını bu kadar göz ardı etmesinler. Bu konuda bizimle çalışabilecek, realist çözümler sunabilecek herhangi bir belediye başkanının zaten yanında olacağız. Ama bu şekilde değil. Çünkü bu reklam, bu insanların eline güç verildiği zaman neler yapabileceklerinin özetidir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.