Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, Saltanatın kaldırılması ve Türk Harf Devrimi'nin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andı.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 13:15
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, Türk milletinin bağımsızlık ve modernleşme mücadelesinin sembol ismi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önemine vurgu yaparak şunları dile getirdi:

“Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, Saltanatın kaldırıldığı ve Türk Harf Devrimi'nin başladığı özel bir günü anıyoruz. 1 Kasım 1922 tarihinde, Türk milleti aydınlık yarınlarına giden yolda önemli bir adım attı. Saltanat kaldırılarak, millet egemenliği ilkesine daha da yaklaştık. 1 Kasım 1928 tarihinde Harf Devrimi ile de ülkemizi çağdaşlaştırma yolunda büyük bir adım attık. Bu adımları Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde attık.”

Doğramacıoğlu, Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurarken gösterdiği vizyonun ve önderliğin Türkiye'nin bugünkü modern kimliğinin temelini oluşturduğunu vurgulayarak şunları ekledi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türkiye'nin değil, dünya tarihindeki en büyük liderlerden biridir. Onun önderliği, Türk milletinin bağımsızlık ve modernleşme yolundaki kararlılığını simgeliyor. Atatürk'ün bize mirası, demokrasi, özgürlük, eşitlik ve adaleti savunmamız gereken değerlerdir. Onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmalıyız. Eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum”

ERGİN SÖZER

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.