Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arpaç Köyünde Kabak Hasadı Programı Düzenlendi

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Arpaç köyünde ‘Kabak Hasadı’ programı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2024 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2024 13:22
Kaynak: ERGİN SÖZER
Arpaç Köyünde Kabak Hasadı Programı Düzenlendi

Arpaç köyünde saat 12.00’da düzenlenen programa Edirne Valisi Yunus Sezer, Havsa Kaymakamı Adnan Ayte, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Havsa İl Genel Meclis Üyeleri Tunay Aslan ve Serdar Çığla, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Edirne Valisi Yunus Sezer programda yaptığı konuşmada Arpaç köyünün adını markalaştıracaklarını belirterek şunları dile getirdi:

“Biliyorsunuz Edirne Yöresel’i kurduk. Edirne Yöresel şu anda Türkiye’de en hızlı büyüyen yöresel market, yedi ay geçti ve on milyona yakın bir cirosu oldu. Şu anda Türkiye genelindeki neredeyse bütün marketlerle anlaşma yapıyoruz. Buradaki amacımız sözleşmeli çiftçi modeli. Çiftçilerle sözleşme yaparak ürün ektiriyoruz. Mahmutbey Kuru Fasulyesi’ni etkirdik, Siğilli Bamyası’nın sözleşmeli çiftçi modeliyle ekimini yaptırdık. Yer fıstığı 500- 600 dönüm ekildi şu anda bütün Türkiye'deki marketlere Edirne markasıyla girdi. Şimdi çeltiğimiz İpsala markasıyla bütün marketlere giriyor. Amacımız Edirne'yi Türkiye'de ve dünyada her yerde tarım alanında tanıtmak. Bu da bunlardan bir tanesi. Yani Meriç Fıstığı'nın yanına Kara Duman Ayçiçeğini ekliyoruz bu sene. Bir de Arpaç köyümüzün de adını markalaştırarak burada yetiştirilen Hanım Tırnağı kabağını ekliyoruz. Çerezlik grubuna bizim eskiden beri tüketilen kabak çekirdeğini ekleyeceğiz. Önümüzdeki sene için paketleme ve standart çalışmalarını bitirdik. Market raflarında yerlerini alacak. Bu yıl çiftçilerimiz ile sözleşmeler yapacağız ve yüzlerce dönüm alanı inşallah ektireceğiz. Edirne Yöresel adı altında yine bütün marketlerde bu ürünün pazarlamasını ve satışını yapacağız.”

Vali Sezer’in konuşmasının ardından Hanım Tırnağı ismiyle bilinen kabağın hasadı gerçekleştirildi.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.