Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arıkan: “O ruh çağırmakla gelmez”

Belediye Başkan Adayları tanıtım toplantısı için Edirne’ye gelen SP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan’dan hükümete salvolar. Arıkan; “94 ruhunun temsilcisi Saadet Partisi’dir. O ruh çağırmakla gelmez” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2024 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2024 14:52
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Arıkan: “O ruh çağırmakla gelmez”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, Edirne’de partisinin Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda konuşan Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart yerel seçimleri için “94 ruhuna geri döneceğiz” sözleri için, “O ruh, çağırmakla gelmez. O ruhu siz çoktan kaybettiniz. 94 ruhunun temsilcileri bugün Saadet Partisi’ndedir. 94 ruhunun temsilcileri bugün Saadet Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak seçmenin huzuruna çıkacaklar. Yerel seçimlerde Milli Görüş prensiplerini insanlarımızla paylaşıp, bu seçimlerde en güzel neticeyi alma yolunda gayret gösterecekler” dedi.

Yerel seçimlerin bir nevi genel seçimlerin provası niteliğinde olduğuna değinen Arıkan; “Her seçim mühim ama bugün tarihimiz için, insanlık için, 31 Mart’ta yapılacak olan seçim en büyük seçim olarak karşımızda bekliyor. Yerel seçimler, genel seçimlerin bir nevi provası niteliğinde olan seçimlerdir. Ama Milli Görüş hareketinin geçmişine baktığımızda yerel seçimler her zaman için bir sıçrama tahtası olmuş, Türkiye genelinde Milli Görüş siyasetinin hakim olabilmesi için önemli bir hamle imkanı doğurmuştur. Yerel seçimlerde yerel gündem konuşmak insanların en doğal hakkı olsa gerek ama maalesef gerek meclisteki formatta, gerek siyasette, iktidar temsilcilerinin takip ettikleri formata baktığımızda yerel konulardan çok alakasız konular konuşulduğu bir seçim sürecine hep beraber giriyoruz. Yerel seçimlerdeki bizim iddiamız, şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirebilmek olmalı. Başka bir Edirne’yi biz sizlerle yaşanabilir hale getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“CEBİMİZDEN PARALARI ALDINIZ”

İktidarın bilinçli bir şekilde toplumu kutuplaştırıp, toplumu ayrıştırıp, çok rahat yalan söylediği ifadelerini kullanan Arıkan; “İktidarın temsilcisi çok rahat bir şekilde meclis kürsüsüne çıkıp 2053, 2071 hedeflerinden bahsediyor. 2012’de Edirne’ye geldiğinizde 2023 hedeflerinizi Edirneli hemşerilerimizle, vatandaşlarımızla paylaştınız. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz dediniz. Bugün biz 17’nci sırada zar zor tutunabiliyoruz. 2024’e girdiğimiz şu günlerde gerçekleştiremediğiniz hedefleri konuşmak yerine bizlere 2053’ten, 2071’den bahsediyorsunuz. Bir muhalefet partisi olarak buna itiraz etmek bizim en doğal hakkımız. Algıların, olguların önüne geçmesine biz müsaade etmeyeceğiz. İktidar, 2023’te gerçekleştirmek üzere 2011 yılında, 120 tane vaatte bulunmuş, bu vaatlerin sadece yüzde 10-15 arasında bir oranda gerçekleştirmiş. Her yıl bütçeden bu vaatleri gerçekleştirmek üzere bir pay koydunuz. Cebimizden paraları aldınız. Vergilerle, dolaylı vergilerle bu paraların hepsini aldınız. Mecliste bu hesabı vermeniz sizin en doğal hakkınız. Ama yeni ortaya çıkan bir ucube cumhurbaşkanlığı sistemi ile milletvekilleri bakanlara istediği soruyu sorabilir ama bakanlar istediği soruyu cevaplayabilir. Böyle bir sistem olabilir mi?” dedi.

“8 AYDA NE DEĞİŞTİ DE İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİNİ ONAYLADINIZ”

İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasına da değinen Arıkan; “Son bir aydır birçok şehidimiz var. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Meclise bu terör saldırılarının olmasının hemen akabinde yeni bir adet getirdiler. Bildiri yayınlıyorlar. Meclisin bildiri yayınlamasıyla biz terörün hangi kısmını çözebiliriz. Amaç terörü çözmek değil. Bu bildiriye imza atanlar ve atmayanlar üzerinden Türkiye’de yeni bir kutuplaştırma hamlesi yapıyorlar. Biz buna karşı çıkıyoruz. 40 yıl terörle mücadele ediliyor, bu 40 yılın 20 yılında bu arkadaşlar iktidarda ve biz hala bu terör sorununu çözemedik. Biz sivrisinekle uğraşıyoruz, bataklığı kurutmuyoruz. Terörle mücadelenin yolu bataklığı kurutmaktır. Bataklık neresi? Amerika, İsrail ve Avrupa’nın bazı ülkeleri. Seçimlerden önce meydanlarda, gerek iktidar, gerek iktidar ortağı MHP’nin Genel Başkanları İsveç’in NATO’da ne işi var? Muhalefet seçimi kazanırsa ilk iş İsveç’i NATO’ya alacaklar dediler. 8 ay önce dediler. Geçtiğimiz hafta İsveç’in NATO’ya girme oylaması meclise geldi. 8 ay önce verdiğiniz sözün arkasında durun. O gün, ‘İsveç teröre destek oluyor, teröristleri iade etmiyor, Kuran-ı Kerim’le alay ediyor, manevi değerlerimize zarar veriyor’ dediniz. 8 ay içerisinde İsveç bunların hangisini düzeltti? Hangisiyle ilgili geri adım attı ki bu gün siz İsveç’i NATO’ya almakla ilgili karar alıyorsunuz. Terör bundan dolayı bitmez. Biz bataklığın temsilcilerinin karşısında dik durmadığımız müddetçe üzülerek ifade ediyorum, maalesef şehit haberleri almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EMEKLİYE 10 BİN LİRA HAKARETTİR”

En başta emeklilere yüzde 49 zam olacağı belli olduğunu ama hükümetin kendisine minnet duyulması için gıdım gıdım vererek minnet duygusunu arttırmak istediğini söyleyen Arıkan; “10 bin lirayla bırakın bir ay, bir hafta yaşanmaz. 10 bin lira onların restoranda verdiği yemek parası. Koca koca insanlara 10 bin lirayla geçinmeyi hedef olarak koyuyorlar. Emekliye 10 bin lira para vermek emekliye hakaret etmek demektir. Dün biz ret oyu verdik. En kötü ihtimalle emeklinin alması gereken asgari ücrettir dedik. Biz emeklilere yüzde 49 zammı reddetmedik. Emeklilerin onuruyla, haysiyetiyle oynanmasına müsaade etmedik” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.