Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALTIN KEMERLİ SELİMİYE POZU

Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Altın kemer ve kupayla Selimiye’de fotoğraf çektirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://batiekspres.com/
ALTIN KEMERLİ SELİMİYE POZU

Edirne’de bu yıl 662’ncisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek, bugün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Tarihi Edirne Belediyesi binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Gürkan, Zeybek’i tebrik etti.

Tarihi Edirne Belediyesi binasına altın kemer ve şampiyonluk kupası ile gelen Zeybek’e ziyareti sırasında başpehlivanlardan Mustafa Batu’nun yanı sıra ekip arkadaşları da eşlik ettiler.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında düzenlediğimiz 662’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 9 Temmuz itibariyle sona erdiğini belirten Gürkan; “Bu yıl yağlı 2 bin 141 pehlivanımız katıldı. Bu, puanlamadan önceki son Kırkpınar’dı. Önümüzdeki yıl farklı bir sistemde, farklı bir Kırkpınar’da hep beraber olacağız. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına denk gelen bu tarihi Kırkpınar’ın başpehlivanı da bileğinin hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle Yusuf Can kardeşimiz oldu. Tekrar tebrik ediyoruz. Baş boyunda 2’nci yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin başpehlivanı olmak gerçekten takdir edilecek bir başarı, disiplinli bir çalışma, bir ekip çalışma ve özverili bir çalışma. Bu anlamda kardeşimizi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“EBEDİ KEMERİ BENİM DÖNEMİMDE OLSUN”

Gürkan, Belediye Başkanlığı döneminde hiçbir başpehlivanın altın kemere ebedi sahip olamadığını hatırlatarak; “Çok uzun yıllardır, Ahmet Taşçı’dan bu yana hiçbir başpehlivana altın kemer ebedi olarak nasip olmadı. Bunun benim dönemimde vermeyi çok arzu ederim ama olmadı. İnşallah sana nasip olur. Bunu bütün başpehlivanlar için temenni ederim. Bunun için de disiplinli bir çalışma gerekiyor. Hangi alan olursa olsun disiplinli çalışmadan başarı gelmiyor. Bu anlamda iyi gidiyorsun. Aynı şekilde devam etmeni temenni ederim. Başarılar diliyorum; yolun açık olsun” dedi.

“KEMERİ ALMAK ZOR, TAŞIMAK AYRI ZOR”

Zeybek de Gürkan’a teşekkür ederek; “Mutluyum. Buraya ilk geldiğimde kemeri alma hevesiyle geldim. Şu caddeye geldiğimde, ‘Kemeri burada alacağım ve bu caddeden yürüyeceğim’ dedim. İnşallah 3 yıl üst üste alıp kemerin ebedi sahibi oluruz. Başkanın dediği gibi çok fedakârlık istiyor. Biz de inşallah sonuna kadar çalışacağız. Kemeri aldık ama kemeri almak zor, taşıma ayrı bir zor. İnşallah kemeri elimizden geldiğince sonuna kadar taşıyacağız” diye konuştu.

DİNAR’DAN ZEYBEK’E TAVA CİĞER İKRAMI

Ziyaretin ardından Zeybek, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii önünde fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında Edirne'yi Tanıtma ve Edirne Tava Ciğeri Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Zeybek’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Dinar, Zeybek’e Edirne Tava Ciğeri ikram etti.

Uğur AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.