Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ALİ ARSLAN'DAN LÜLEBURGAZ'A 3 ESER

Araştırmacı tarihçi Ali Arslan'ın Lüleburgaz tarihiyle ilgili üç eseri Lüleburgaz Belediyesi'ne teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2023 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2023 17:52
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ALİ ARSLAN'DAN LÜLEBURGAZ'A 3 ESER

Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, tarihçi yazar Ali Arslan tarafından Lüleburgaz'ın tarihine ve kültürel mirasına ışık tutan üç önemli eseri teslim aldı.

Araştırmacı tarihçi Ali Arslan'ın kente kazandırdığı "Osmanlı Arşiv Belgelerinde Lüleburgaz", "Osmanlı Salnamelerinde Lüleburgaz" ve "Cumhuriyet Dönemi Arşiv Belgelerinde Lüleburgaz" isimli kitaplarının teslim töreni, Lüleburgaz Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Başkan Gerenli, kitapları teslim alırken yaptığı açıklamada, bu eserlerin Lüleburgaz'ın tarihi ve kültürel dokusuna önemli katkılarda bulunacağını ifade etti. Ayrıca, Lüleburgaz Kent Kültür Envanterinin çok yakın bir zaman içinde hayata geçirileceğini ve bu eserlerin envanter oluşturulurken büyük bir ışık kaynağı olacağını vurguladı.

Başkan Gerenli, tarihçi yazar Ali Arslan'a teşekkürlerini sunarak, kentin kültürel mirasına dikkat çeken ve edebi hayatına katkı sağlayan sanatçılara desteklerinin süreceğini belirtti. Ali Arslan da yaptığı açıklamada, eserlerinin Lüleburgaz'a ve okurlarına faydalı olmasını umduğunu ifade ederek, Lüleburgaz Belediyesi'nin kültürel çalışmalara verdiği önemi takdirle karşıladığını belirtti.

HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.